fbpx

Нардепи з Прикарпаття просять продовжити маршрут поїзда "Чернівці – Львів" до Польщі

Суспільство 15:41, 22.02, 2017

З проханням продовжити поїзд "Чернівці – Львів" до Перемишля нардепи звернулися до голвои правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Бальчуна та прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Про це у Фейсбуці написав народний депутат Юрій Соловей.

“Сьогодні пряме залізничне сполучення Прикарпаття з Польщею видається нереальним. Але також ще рік тому ніхто не вірив, що швидкісний експрес “Київ – Івано-Франківськ” колись відправиться за маршрутом.
Підтримуючи ініціативу нашого колеги Максима Бурбака, сьогодні народні депутати від Прикарпаття підписали колективне звернення на Прем’єр-Міністра України щодо продовження маршруту сучасного поїзда Чернівці Львів з зупинками в Снятині, Коломиї та Івано-Франківську до Перемишля. Це початок довгого шляху, але, впевнений, все вийде!” – написав Соловей.

У зверненні йдеться про те, що потяг №702Л “Львів – Чернівці”, який курсує через станції Снятина, Коломиї та Івано-Франківська, прибуває до Львова о 10.00 год. і чекає до 19.00 до повернення в Чернівці.

“Поїзд простоює 9 годин, тоді як за цей час міг би відвозити пасажирів до Польщі і повернутися назад до Львова”,  йдеться у зверненні.

Нагадаємо, до 2007 р. курсував щоденний пасажирський поїзд Чернівці – Перемишль. Однак тоді через сигаретних контрабандистів поїзд скасували.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: