fbpx

Нацгвардія купила китайських позашляховиків на 10 мільйонів

Суспільство 11:57, 08.06, 2015

Військова частина 3078 Національної гвардії України 2 червня уклала угоду з ТОВ "Дозор авто" на постачання автомобілів "Great Wall H3" на 9,94 млн грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", інформують Наші гроші.

Нацгвардія придбала 20 повнопривідних спецавтомобілів супроводження автомобільних колон та вантажів по 497 тисяч гривень за штуку (близько $24 тисяч за нинішнім курсом НБУ).

Китайські позашляховики "Great Wall H3" (комплектація "Elite" 2014 р.в.) в Україні зараз продають по 425 тисяч гривень з акційною пропозицією плюс 1 тисяча літрів бензину у подарунок.

У конкурсній документації не вказано, чим відрізняються дорогі позашляховики Нацгвардії від більш дешевих автівок для звичайних покупців.

Торги проведено за переговорною процедурою, зважаючи на складну соціально-політичну обстановку в державі та на виконання розпорядження ГУ НГУ від 25.03.2015 року №3/22/1-2187.

При заснуванні у червні 2012 р. компанія "Дозор Авто" називалася "Богдан Схід Авто". Її засновником було ПАТ "ЗНКІФ "СОВА" Олега Свинарчука, бізнес-партнера президента Петра Порошенка, який сам був співвласником до 2009 р. Фонд "Сова" є засновником низки компаній з групи "Богдан".

Наразі фірма вже під назвою "Дозор Авто" записана на Владислава Бельбаса, він же директор. Бельбас ще наприкінці вересня відомий як директор напрямку вантажних автомобілів і автобусів "Хюндай Мотор Україна". Нагадаємо, "Богдан" є офіційним дилером "Хюндай".

"Дозор Авто" попри офіційну зміну власника все ще приписаний на вул. Електриків, 29-а (Рибальський півострів), разом з корпорацією "Богдан" та низкою її фірм – ПАТ "АК "Богдан Моторс", ТОВ "Богдан-Електротранс", "Богдан-Автотрейд" тощо.

Нещодавно Свинарчук змінив прізвище на Гладковський (по матері), і у серпні президент призначив його головою Міжвідомчої комісії з військово-технічного співробітництва та експортного контролю, яка контролює весь експорт зброї з України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: