fbpx

Названо терміни сьомої хвилі мобілізації в Україні: кого призвуть в армію

Суспільство 18:35, 12.01, 2016

Рішення про проведення сьомої хвилі часткової мобілізації вже практично прийнято. До квітня-травня планується поміняти 40 тисяч військовослужбовців, призваних під час четвертої черги часткової мобілізації, яка пройшла в січні-квітні 2015 року.

Про це пише "Апостроф", посилаючись на власне джерело в Міністерстві оборони. Приблизно половину з цієї кількості військові хочуть залучити на контракти строком до півроку, а інші військовозобов'язані будуть мобілізовані.

Сьома хвиля мобілізації почнеться в кінці лютого – початку березня і триватиме близько двох місяців. "Але якщо ситуація на фронті загостриться  терміни підготовки мобілізованих можуть дещо збільшитись",  уточнило джерело в Міноборони, додавши, що до цього часу відомство має намір уточнити потребу військ в тих чи інших фахівцях.

"Вірогідність того, що сьома хвиля буде  дуже велика, – заявило "Апострофу" джерело в Міноборони.  У будь-якому випадку нам необхідно поміняти 40 тис. осіб, призваних під час четвертої хвилі у січні-квітні минулого року". За словами співрозмовника видання, контракти будуть підписані з 20 тис. осіб, які були раніше мобілізовані і вже отримали певну військову спеціальність. "Зараз ми проводимо роботу з військкомами, щоб вони залучали таких людей на службу. Інша ж частина  приблизно 20-25 тис. чоловік, будуть призвані".

Також джерело в Міноборони повідомило, що в даний час військкомати з'ясовують, яка кількість військовозобов'язаних має право на відстрочку за станом здоров'я, сімейним станом або якими-небудь іншими передбаченими законом обставинами.

Джерело в Міноборони наголосило, що система підготовки мобілізованих буде змінена для того, щоб не заповнювати військові частини "гарматним м'ясом". "Рядові будуть призиватися в одні навчальні центри, сержанти  в інші, а офіцери будуть направлятися на курси підготовки при вищих військових навчальних закладах…"  пояснив співробітник військового відомства.

За його словами, під час сьомої хвилі будуть призиватися представники виключно військових спеціальностей: інженери, танкісти, артилеристи, механіки-водії, оператори-навідники.

Про свою готовність підтримати сьому хвилю заявив у понеділок президент Петро Порошенко. Щоправда, глава держави підкреслив, що ініціатива щодо проведення мобілізації повинна йти від керівництва Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: