fbpx

"Незаконні рубки", які знайшла співачка Руслана Лижичко, виявилися вітровалом

Суспільство 17:37, 30.09, 2017

Голова Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич відреагувала на допис співачки Руслани Лежичко про нібито нищівне, варварське нищення карпатського лісу. З'ясувалося, що кадри на відзнятих Русланою відео – наслідки вітровалу, а не рубок.

"Частина лісу Озернянського лісництва Ворохтянського лісгоспу стала жертвою суцільного вітровалу і вітролому. Таких випадків у Карпатах дуже багато. І це дійсно велика біда. Лише у цьому році через негоду було пошкоджено 9,2 тисячі га лісу, це майже 460 тисяч кубометрів деревини", – про це повідомила Голова Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, коментуючи заяву співачки Руслани Лижичко, яка оприлюднила відеоматеріали з лісової зони на автошляху Р 24, що в Яремчанському районі Івано-Франківської області.

Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомляло, що у Ворохтянському лісгоспі 29 червня негода пошкодила насадження на площі 212 гектарів (14 100 куб. м). З них на площі 12 гектарів пройшлись суцільні вітровали. 

"На матеріалах, оприлюднених Русланою Лижичко, зображена, зокрема, одна з постраждалих від негоди ділянок, а саме у кварталі 8 Озернянського лісництва. Де згідно з актом лісопатологічного обстеження рекомендовано провести суцільні санітарні рубки відповідно до лісорубного квитка №500745", – інформує прес-служба Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За підрахунками працівників лісової охорони, буревій, який прошов у червні, загалом пошкодив на Прикарпатті 681 гектар лісу, на яких росло близько 35 тисяч кубічних метрів деревини. До речі, передбачити таку стихію і зменшити її збитки та масштаби практично неможливо.

Обстеження усіх пошкоджених вітром ділянок проводилось комісійно за участю представників місцевої влади, лісогосподарських підприємств, лісопатологів, громадських активістів, екологів та працівників Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства. За результатами обстеження були прийняті рішення щодо проведення вибіркових чи суцільних рубок.

На ділянках, де лісові насадження знищені повністю, будуть створені нові лісові культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: