fbpx

Німці заохочують прикарпатців створювати добровільні пожежні дружини

Суспільство 10:42, 04.04, 2016

Керівництво Івано-Франківської області підписало угоду про співпрацю з представниками німецького Фонду Ганса Зайделя в Україні у рамках реалізації проекту "Сприяння розвитку добровільних пожежних дружин (команд) у громадах Івано-Франківської області".

У рамках проекту в Івано-Франківську 4-6 квітня для посадових осіб місцевого самоврядування і активістів добровільних пожежних формувань відбудеться перший тематичний короткостроковий семінар "Створення добровільних пожежних дружин (команд) у сільських і селищних громадах".

За словами начальник управління ДСНС в області Володимира Чернецького, на Прикарпатті вже створено приблизно 200 добровільних пожежних формувань.

"Є постанова Кабміну про створення добровільних пожежних дружин, також є розпорядження голови ОДА. Ми ці документи пустили на нижчий рівень, відповідно розпорядженнями голів селищних та сільських рад створені такі дружини в населених пунктах. Для того, що воно реально запрацювало, треба тих людей навчити", – пояснив Чернецький.

За його словами, сільські та селищні ради зможуть на конкурсних засадах отримати певну суму коштів на придбання пожежного інвентаря та обладнання приміщень для його зберігання.

"У червні ще раз фонд буде у нас працювати і виберуть найактивніших добровольців, які поїдуть в Німеччину подивитися, як там працюють пожежні дружини", – повідомив Володимир Чернецький.

Керівник фонду Даніель Зайберлінг наголосив, що на Прикарпатті німці розпочали пілотний проект, який може стати прикладом для інших регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: