fbpx

Новим головою Івано-Франківського міського суду став Лев Кишакевич

Економіка 14:33, 28.04, 2017

В Івано-Франківському міському суді сьогодні, 28 квітня, відбулися вибори голови суду. Більшістю голосів судді підтримали Лева Кишакевича. Заступником став Тарас Антоняк.

На вибори голови суду прийшли громадські активісти та журналісти.

Головуючою на зборах була обрана суддя Наталія Деркач. До мандатної комісії увійшли Дмитро Руденко, Олеся Зеленко та Іннеса Болюк, до лічильної – Галина Домбровська, Володимир Попович та Мирослава Польська.

1

Суддя Любомир Островський на посаду голови Івано-Франківського міського суду запропонував кандидатуру Лева Кишакевича. Інших кандадатів не було.

"Для мене буде великою честю бути обраним головою цього колективу, де працюють великі професіонали і спеціалісти, – зазначив Лев Кишакевич.  Нам доведеться працювати у складні часи. Через різні обставини, незалежні від суддів, у нас із 21 по списку можуть здійснювати правосуддя лише 8. За таких умов я намагатимуся організувати роботу так, щоб об’єктивно здійснювалося правосуддя. Беру на себе обов’язовк продовжити усі позитивні починання, які у нас є у роботі з міжнародними проектами, відкритості суду".

Участь у голосуванні взяли 19 суддів.

За Лева Кишакевича проголосували 14 суддів, не підтримав жодного  1, утрималися  4. Оголошені результати судді зустріли оплесками.

Лев Кишакевич очолюватиме міський суд наступні три роки.

Новообраний голова запропонував на посаду заступника Тараса Антоняка, який до цього очолював міський суд, та Олега Лазаріва.

"Ця робота мені знайома, маю досвід і маю намір допомогти голові суду у цей кризовий період,  зазначив Антоняк.  Ситуація зараз дуже непроста, багато загроз. Пріоритетом буде міжнародна співпраця і комунікація з громадянським суспільством".

Олег Лазарів подякував за пропозицію і зазначив, що це його перші у житті вибори.

"Ви не прості виборці, ви виборці, яких не можна переконати якимось гаслами,  сказав Лазарів.  Я впевнений, що ви всі голосуватимете за кандидата, який більш гідний. У нас зараз катастрофічна ситуація. Я вважаю, що перед головою і заступником зараз будуть абсолютно нові виклики. І про це треба говорити".

Судді віддали за Антоняка 12 голосів та 7  за Лазаріва. Таким чином заступником голови суду став Тарас Антоняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: