fbpx

Обленерго у центрі Франківська встановить розвантажувальну підстанцію

Суспільство 16:39, 06.10, 2016

Містобудівна рада при департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківська розглянула встановлення розвантажувальної підстанції в сквері біля Івано-Франківського національного медичного університету.

Заступник технічного директора ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Володимир Бондаренко обґрунтував встановлення підстанції проблемами з потужностями, видачею техумов та якістю електроенергії в центральній частині міста. Він зазначив, що мережі в центрі Франківська збудовані в 1930-40 роках, остання в 70-х.

"Це буде  бетонна конструкція висотою 5,2 м, шириною – 2,4 м, кругла, має стояти під деревами біля паркану біля медичного університету", – пояснив Бондаренко.

Підстанція виготовлена в Польщі. В такий спосіб, каже представник підприємства, вирішують проблеми з встановленням підстанцій у Німеччині, Польщі, Франції у паркових зонах та лісопарках. На підприємстві готові розглянути пропозиції щодо оформлення фасаду, щоби нова підстанція виглядала як архітектурна композиція.

Містобудівна рада погодила розташування підстанції з умовою доопрацювання її зовнішнього вигляду. Так, на сайті департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини оголосять конкурс для франківців на кращий проект фасаду для майбутньої підстанції. 

Нагадаємо, раніше "Прикарпаттяобленерго" отримало відмову від головного архітектора Івано-Франківська на будівництво підстанції, яка може вирішити проблему браку потужності у центральній частині обласного центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: