fbpx

Олександр Шевченко подумає, чи підписувати меморандум про співпрацю з рухом ЧЕСНО

Суспільство 16:57, 23.09, 2014

Народний депутат, обраний на довиборах до Верховної Ради по 83-му виборчому округу, Олександр Шевченко пообіцяв подумати, чи підписувати меморандум про співпрацю з рухом ЧЕСНО.

Про це Олександр Шевченко повідомив під час круглого столу за участю активістів руху ЧЕСНО та Реанімаційного пакету реформ в Івано-Франківську.

Обгрунтував своє рішення Шевченко тим, що наразі не зареєстрований кандидатом в нардепи, проте після реєстрації Шевченко пообіцяв повторно обдумати пропозицію ЧЕСНО.

Нагадаємо, на проміжних виборах до Верховної Ради 25 травня, котрі проходили у 83-і окрузі, Олександр Шевченко, незважаючи на обіцянку надати фінансові звіти про витрати виборчого фонду руху ЧЕСНО, не зробив цього.      

У свою чергу, Володимир Чорноус, котрий також балотується по 83-му виборчому округу, беззастережно підписав меморандум та пообіцяв надати проміжний та загальний фінансовий звіт виборчого фонду, так, як це зробив під час проміжних виборів до ВР, котрі відбулися 25 травня.

Представник штабу кандидата в народні депутати по 83-му виборчому округу Петра Шкутяка Ярослав Яцишин пообіцяв, що кандидат обов’язково підпише цей меморандум.

Підписавши меморандум про співпрацю з рухом ЧЕСНО, кандидат бере на себе зобов’язання продемонструвати свою відкритість перед виборцями, оприлюднивши на власному сайті та надати для аналізу учасникам руху ЧЕСНО: 

до 3 жовтня 2014 року оприлюднити повну автобіографію та відкрити майнову декларацію за 2013 рік; за 5 днів до дня голосування оприлюднити деталізований проміжний фінансовий звіт про надходження коштів виборчого фонду кандидата та їх використання під час підготовки та проведення позачергових парламентських виборів (за даними станом за 10 днів до дня голосування); оприлюднити інформацію про джерела коштів, використаних для формування виборчої застави кандидата.

У разі обрання до Верховної Ради України кандидат у народні депутати України зобов’язується дотримуватися вимог "доброчесності", а саме:

1. Голосувати у сесійній залі ВРУ виключно персонально.

2. Належним чином відвідувати сесійні засідання та засідання комітетів ВРУ. 

3. Зберігати політичну позицію відповідно до волевиявлення виборців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: