fbpx

Онлайн-аукціон мистецьких робіт на допомогу пораненим зібрав 71 тисячу гривень

Суспільство 15:05, 04.06, 2015

Івано-франківська група волонтерів "Поранені SOS" ініціювала і провела аукціон картин учасників всеукраїнського мистецького пленеру у Ворохті. Це дозволило надати адресну допомогу 20 пораненим.

Сьогодні у Франківську "Поранені SOS" спільно з організаторами пленеру представили результати благодійної мистецької акції. 

Четвертий пленер для художників з усієї України пройшов у Ворохті в 20-х числах травня, повідомив організатор з'їзду художників Богдан Бринський. На нього зібралися митці з Івано-Франківська, Києва, Львова, Полтави, Хуста, Чернівців, Чернігова, Луганська, Ужгорода. Приймав пленер депутат Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук. 

Кожен з учасників пленеру відгукнувся на ініціативу координатора групи "Поранені SOS" Наталії Сербин і пожертвував роботу на допомогу пораненому бійцю. Картини волонтери виставили на онлайн-аукціон, щоби зібрати кошти для поранених бійців, які захищали Україну на Сході в російсько-українській війні.

У благодійному аукціоні взяли участь 15 художників, які пожертвували 20 картин-лотів. Акція дозволила зібрати 3 тисячі 350 доларів або близько 71 000 грн. і надати адресну допомогу 20 пораненим. 

"Важливим у цьому випадку є не тільки гроші. Важлива увага до поранених і та наша турбота про них, якою ми можемо проявити своє ставлення і висловити свою вдячність", – сказала Наталія Сербин.

Наталія Сербин відзначила, що завдяки онлайн-аукціонам багато людей у всьому світі довідалися про поранених, і частина з них самостійно надали допомогу бійцям. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: