fbpx

Перша мистецька резиденція у Франківську проходитиме у старому готелі

Культура 20:55, 28.04, 2015

Як повідомляв КУРС, за ініціативи активістів спільноти "Тепле місто", з 11 до 22 травня Івано-Франківськ прийматиме польських, чеських та німецьких художників.

Для проведення першої резиденції організатори вже знайшли приміщення  другий поверх готелю "Дністер". Це великий зал, панорамні вікна, високі стелі, що використовуватиметься як простір для творчості художників-резидентів. У цьому ж залі буде галерея, у якій експонуватимуться мистецькі твори, які залишаться після роботи. 

На думку активіста Андрія Назаренка, кращого приміщення у Франківську годі й шукати. 

"Сьогодні вперше побував в Дністрі, там просто завал. Кращого приміщення в Івано-Франківську я ще не бачив. Більше того: я такого ніде не бачив. Перше відчуття – хочеться продати все і покласти життя на відновлення будівлі. Це справжня жива класика. Все, що є, треба зберігати і відновлювати. Такого більше не побудують ніколи", – ділиться Назаренко.

За словами організаторів, вже знайшлися спонсори, які надали матеріали для ремонту приміщення. Наразі не вистачає білої тканини, щоб закрити труби, які є в приміщенні. Бажаючі допомогти можуть звертатися до Anna Burlaka.

Нагадаємо, першим резидентом є Павел Альтгамер − польський скульптор, автор інсталяцій та відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: