fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Під час обшуку в кабінеті начальника слідчого відділу обласної Нацполіції знайшли частину хабара, який отримали його підлеглі

Під час обшуку в кабінеті начальника слідчого відділу обласної Нацполіції знайшли частину хабара, який отримали його підлеглі

Суспільство 19:42, 20.10, 2016

Під час обшуку, який проводили слідчі прокуратури і працівники СБУ у кабінеті начальника одного з відділів слідчого управління ГУ НП в Івано-Франківській області, знайшли частину хабара, на одержанні якого затримали сьогодні трьох його підлеглих.

Оперативники знайшли в кабінеті помічених 400 гривень – це частина грошей з першого траншу хабара, який поліцейські отримали вчора. Імовірно, решту хабарник встиг витратити.

Як повідомляв КУРС, за 1,5 тисячі доларів США поліцейські погодилися "вирішити питання" щодо повернення вилученого автомобіля та технічного паспорта. Автомобіль у порушника напередодні вилучила патрульна поліція.

Передача хабара відбувалася двома траншами у доларах і гривні (в еквіваленті): учора – 700 доларів США, сьогодні під час передачі другої частини коштів – 800 доларів США – було затримано 3 правоохоронців. У кабінетах і помешканнях поліцейських провели обшуки. 
 

Як виявилося, до хабара причетні слідчий міського слідчого відділу, куди франківська патрульна поліція і передала вилучений автомобіль, слідчий обласного слідчого управління, оперуповноважний ГУ Нацполіції в області і начальник відділу слідчого управління ГУ Нацполіції в області, який також отримав свою частку грошей. Очевидно, він і покривав оборудку, отримуючи певний відсоток. За інформацією КУРСу, йдеться про начальника слідчого відділу слідчого управління ГУ Нацполіції в області Андрія Ужелу

Під час обшуків у правоохоронців знайшли не тільки гроші: на робочому місці одного із затриманих виявили чимало необлікованих набоїв до автомата Калашникова та СВД.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у справі здійснює слідчий відділ обласної прокуратури.

До слова, розпорядженням міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа від 12 жовтня "Про відзначення подяками міського голови та нагородження грошовими преміями" Андрій Ужела отримав грошову премію у розмірі 373 гривні "за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, незламність духу та з нагоди відзначення Дня захисника України".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: