fbpx

Півсотні франківців вимагають від влади перетворити "п'яний базар" на парк

Суспільство 10:24, 17.02, 2015

На площі біля Івано-Франківської міської ради десятки франківців вимагають створити в центральній частині міста паркову зону.

Люди скандували "Владу – до народу!", вимагаючи, аби до них вийшли міський голова чи його заступники. До пікетувальників вийшов директор департаменту та архітектури МВК Володимир Гайдар

Як пояснив ініціатор акції представник ГО "Комітет підприємців Івано-Франківська" Ігор Метлюх, Комітет спільно з Крайовою управою ОУН-УПА Карпатського краю вже кілька років вимагають від влади запроектувати у центральній частині міста великий парк. На його думку, вдалим місцем для рекреаційної зони є територія нинішнього "п'яного базару" площею 1,5 га в районі вулиць Тичини і Новгородської. Звернення влада проігнорувала, натомість на цій ділянці запланували величезний торговий центр. 

"За державними нормами у нашому місті має бути 450 гектарів зелених зон, а у нас тільки 50,4 гектари. Ми вважаємо, що забудовувати останні зелені клаптики в місті – це злочин. Будемо захищати право громади жити в зеленому і комфортному середовищі… Якщо нас ігноруватимуть далі, ми виводитимемо набагато більше людей,"  заявив Ігор Метлюх. 

Володимир Гайдар визнав, що виконком отримував пропозицію облаштувати на території базару Меморіальний сквер борцям за волю України.

"Я згідний, що мають бути зелені зони, але на меморіальний сквер там не вистачить площі",  зазначив директор департаменту.

Він запросив активістів подавати письмові обґрунтовані пропозиції, які будуть розглянуті погоджувальною комісією або сесією міськради.

"З точки зору архітектури, я згідний, що можна всю ту зону замалювати зеленим кольором, але що робити з тими підприємцями, які там працюють? Тож я закликаю до компромісного варіанту",  додав Гайдар. 

Зрештою, ініціативну групу пікетувальників таки запросили до міського голови. 

"Ніяких рішень щодо будівництва на території базару не приймалось,  заспокоював людей Віктор Анушкевичус.  Зараз, коли йде робота над генпланом, створюється погоджувальна комісія, яка і буде розглядати усі ці питання до винесення їх на сесію".

"Що стосується тієї територі,  додав мер,  то наразі передбачається "пробивка" базару, щоб з'єднати два бульвари  Південний і Північний. Це буде добра дорожня розв'язка. Але щодо зелених зон, то вони там передбачені, однак говорити про те, що там буде 100% зелена зона, не можна, треба думати раціонально".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: