fbpx

Понад 1300 велосипедистів розпочали "Велодень-2016" в Івано-Франківську. ФОТО, ВІДЕО

Стиль життя 11:39, 28.05, 2016

У рамках всеукраїнської акції "Велодень" в Івано-Франківську розпочався масовий пробіг вулицями міста. У велопробігу зареєструвалося 1310 роверистів.

Стартував велопробіг з площі перед будівлею облдержадміністрації та завершиться біля міського озера.

У пробігу беруть участь члени міських велоклубів, велосипедисти Івано-Франківська та гості з інших міст Прикарпаття. До них долучився міський голова Руслан Марцінків з дружиною.

1

У заході також взяла участь команда депаратменту  житлової, комунальної політики та благоустрою та інші працівники виконавчого комітету.

 

Організатори велопробігу ставлять перед собою завдання заявити про право велосипедистів вільно й комфортно пересуватися вулицями міста та закликати інших мешканців пересідати на цей екологічно безпечний і здоровий вид транспорту. Власники роверів вважають, що велосипеди і автотранспорт є рівноправними учасниками дорожнього руху та закликають водіїв авто до взаємоповаги на дорогах міста і за його межами.

Також вони хочуть довести міській владі, що велосипедистів є багато і що з їхніми правами треба рахуватися – принаймні шляхом встановлення велопарковок у громадських місцях та хоча б мінімальної кількості велодоріжок у центрі міста.

У рамках "Велодня-2016" аналогічні пробіги відбудуться у всіх великих містах України. Варто зазначити, що у деяких містах пробіги або змагання уже відбулися.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: