fbpx

Полеглого Івана Беляєва провели в останню путь сотні земляків і побратимів. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 21:21, 18.02, 2016

Сьогодні сотні земляків і бойових побратимів провели в останню путь бійця АТО Івана Беляєва, який мав повернутися додому ще восени минулого року. Проте залишився на передовій на прохання командира.

У ніч з 14 на 15 лютого у зоні АТО о пів на четверту ранку під час обстрілу у місті Докучаєвськ неподалік Волновахи загинув боєць 72-ї бригади, житель Середнього Бабина Калуського району 41-річний Іван Беляєв.

Мужні чоловіки не могли стримати сліз, пишуть "Вікна". Прощалися із загиблим у Народному домі села Бабин Середній.

"Іван був для нас брат, друг, я – його безпосередній командир,  розповів Олександр Марценко, командир взводу.  Він мав бути вдома ще восени, але я йому запропонував побути в АТО ще півроку. І він залишився. В останній цей бій, коли пролетіла міна цих так званих ополченців, ми втратили трьох бійців, у тому числі й Івана. Прошу вибачення в усіх  батьків, рідних, що не вберегли. Це був один із найкращих людей нашої армії".

"Івана пам’ятаю прекрасно  він із моєї мобілізації,  розповів калушанин, боєць 72-ї бригади Іван Стратієнко Наша 72-а бригада, перший батальйон піхоти… Ми якраз стояли під Гранітним. Життєрадісний, нормальний воїн, чесний, справедливий. Три тижні тому їх якраз вивели з передової, прийшла нова ротація. Рік минув під жахливими обстрілами, а тут лихо не минуло…"

"Це наш активіст, це наш найкращий хлопець,  каже голова Студінківської сільської ради Марія Стасюк.  Ми цього, звичайно, не чекали. Наша сільська рада, наша громада мають дуже багато мобілізованих солдатів — їх є 18. У зоні АТО залишаються ще четверо, якраз троє  із села Середній Бабин: у Широкиному  В’ячеслав Стус, невідомо де зараз Богдан Шийка, Микола Шеремета зі Студінки та Андрій Івасів".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: