fbpx

Працівники Бурштинської ТЕС знову перекрили трасу Львів – Івано-Франківськ. ФОТО

Суспільство 15:50, 05.02, 2017

Сотні працівників Бурштинської ТЕС, яка належить олігарху Ринату Ахметову, вийшли на протест з вимогами підвищення заробітної плати, повернення надбавок за вислугу років та припинення звільнення місцевих працівників.

Це вже друга подібна акція бурштинських енергетиків. Проте, якщо попередня акція мала суто економічні вимоги, то на цей раз вона супроводжується політичними гаслами і підтримкою політиків, пише Галицький кореспондет.

Володимир Рик, начальник виробничо-технічного відділу Бурштинської ТЕС зауважує, що втручання у ситуацію третіх сторін є неприпустимим і це однозначно не піде на користь:

"Взагалі не пам’ятаю, щоб у нашій державі якісь політичні заохочення чи якісь політичні зовнішні акції вплинули на покращення ситуації. Тому я впевнений, що у першу чергу ситуація повинна вирішитись у внутрішньому полі, без всіляких політичних провокаторів. Люди розуміють, що політики на таких акціях хочуть тільки собі бонуси заробити. А навіщо цим погіршувати ситуацію для нас? Вже ж приїжджали представники керівництва компанії, був заступник директора бізнес-блоку, очевидно, що людей керівництво почуло і невдовзі конфлікт буде вирішено", – наголошує Рик.

Головне, аби ззовні ситуацію ніхто не підігрівав і не розхитував її.

"Давайте якось без політики обійдемось. Тим більше, я впевнений, що в середині компанії сторони знайдуть компроміс і все буде вирішено",  підсумовує начальник.

На станції ситуацію прокоментував директор ДТЕК Бурштинської ТЕС Андрій Шувар:

"На сьогодні ДТЕК Бурштинська ТЕС є одним з найуспішніших підприємств не лише Івано-Франківської області, а загалом по всій Україні. Енергетичне підприємство працює сьогодні в стабільному режимі, у штатному режимі. Забезпечуємо електроенергією увесь західний регіон, тобто приблизно три мільйони жителів. Це Івано-Франківська, Львівська та Закарпатська області. Заборгованості за податками і зборами усіх рівнів у нас немає. За минулий рік ми сплатили 408 мільйонів, не рахуючи екологічного податку. По зарплаті заборгованості у нас немає жодної копійки при тому, що Енергоринок нам винен 2,5 мільярди за вироблену електроенергію",  зауважує керівник.

Середня зарплата на Бурштинській ТЕС становить 9200 грн. За минуле півріччя було вжито ряд заходів на прохання колективу: доплати за інтенсивність, за маневреність, а також виплата святкових з настанням ювілейної дати.

"У нас був ряд питань колективу до адміністрації. Основне  це підняття зарплати. На жаль, на цей час внутрішні перемовини з адміністрацією перейшли в політичне поле і до цього підключились політики високого рівня. Це значно дестабілізує роботу підприємства. Ми вважаємо, що у цій ситуації це неправильно. Внутрішні конфлікти повинні вирішуватись на внутрішньому рівні. Коли вже приходить політика, це виходить за рамки підприємства і політики починають використовувати колектив для свого піару, для своїх цілей. Не усі розуміють у колективі, що вони використовуються як масовка для чергового політичного піару",  наголошує Шувар.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: