fbpx

Працівники Прикарпатського університету здали кров для військовослужбовців

Суспільство 11:48, 17.07, 2014

Працівники Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника здавали кров для військовослужбовців, які перебувають на сході країни.

1

2

3

Акція під назвою “В краплині твоєї крові – чиєсь життя” розпочалася о 9 годині ранку. Працівники університету прийшли на обласну станцію переливання крові, щоб поповнити запаси плазми та еритроцитів, пише Галицький кореспондент.

4

5

“Ідея такої акції лежить на поверхні, – розповідає професор Прикарпатського національного університету, завкафедрою біохімії та біотехнології, доктор біологічних наук Володимир Лущак. – Нині кров потрібна скрізь. Ми давно планували захід, проте під час навчання було менше часу, щоб реалізувати таку ініціативу. Агітацією працівників ми не займалися. Створили ініціативну групу, розповсюдили інформацію серед людей. Сьогодні очікуємо 10 чоловік. Проте акція не разова, вона буде тривати періодично”.

6

Сама процедура здачі крові триває 5-7 хвилин. До того слід підійти в реєстратуру, обов’язково при собі мати паспорт чи інші документи. Крім того, здати аналізи, щоб визначити рівень лейкоцитів та гемоглобіну, пройти обстеження в дерматовенеролога. Після цього пройти консультацію терапевта. Якщо протипоказань немає, лікар направляє в лабораторію, де, залежно від віку, ваги та статі, беруть рекомендовану кількість крові. Процедуру можна повторювати періодично раз на шість тижнів.

7

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: