fbpx

Працівники ВАТ "Пресмаш" у Івано-Франківську готові до безстрокового страйку. ФОТО

Суспільство 10:25, 19.10, 2016

Близько трьох десятків людей із транспарантами "страйк" вийшли на протест до адмінбудівлі в Івано-Франківську.

"Якщо не буде прийнятий план санації підприємства і працівникам не повернуть борги із зарплати, буде оголошений безстроковий страйк", – виступив голова страйкового комітету ВАТ "Пресмаш" Віктор Карабет.
 
За його словами, попереднє керівництво підприємства зробило все для того, щоби довести завод до банкрутства.
 
Власне рік тому, 5 жовтня 2015 року, завод був оголошений неплатоспроможним і розпочався процес банкрутстсва. Господарський суд Івано-Франківської області порушив провадження про банкрутство ВАТ "Пресмаш". За цей час із 180 працівників залишилося на роботі 76. Людям не виплатили 20 зарплат – без урахування вересневої, заборгованість із зарплати складає 3 млн 342 тис. грн.
 
Люди, які вийшли на протест, скаржаться, що ні керівник заводу, ні арбітражний керуючий не зробили нічого, щоб вивести завод з кризи. 
 
"Загальний борг підприємства перед працівниками більш як 3 млн, перед податковою понад 10 млн грн, – підтвердила начальник юридичного відділу ВАТ "Пресмаш", представник трудового колективу у суді щодо процедури санації Оксана Соболик. – Ми стали заручниками процесу виплати зарплати: є 30 людей, які звільнилися і не отримали зарплату". 
 
Оксана Соболик каже, що підприємство має майно, яке могло би бути продане з тим, щоби виплатити заробітну плату працівникам. Але голова комітету кредиторів і влада чомусь у цьому не зацікавлені. 
 
"Ми хочемо, щоби нас почули і не дали ліквідувати завод. Бо якщо заборгованість зросте до 30-40 млн, то роботу вже не відновимо",  зазначила юрист.
 
"Просимо втрутитися у вирішення даної ситуації для прискорення виплати нам заробітної плати та відрахувань до бюджету", – лист, у якому викладена суть перипетій із банкрутством ВАТ "Пресмаш", із підписами його працівників представники страйкового комітету підприємства розіслали в усі органи влади міста й області. 
1
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: