fbpx

Представник "Теплого міста" Юрій Филюк – серед героїв проекту "Нас єднає Україна"

Суспільство 09:59, 10.08, 2015

У Львові стартував всеукраїнський соціальний проект, серед героїв якого є франківець Юрій Филюк.

У Львові на перехресті вулиць Вірменська та Краківська, а також на другому поверсі Ратуші розгорнуто експозицію соціального фотопроекту "Нас єднає Україна".

Проект складається з вісімнадцяти постерів, на яких співставлено вихідців з Донбасу та Галичини. До проекту відбирали людей, яким, на їхню думку є що сказати один одному, розповідає у Фейсбук автор ідеї та координатор проекту Мар'яна П'єцух. Серед таких – франківець, підприємець, представник "Теплого міста" Юрій Филюк. 

"Українець – це не прописка, рівень патріотизму не вимірюється місцем народження, а українська душа не визначається містом проживання. Досить мислити стереотипами, шукати різницю замість бачити схожість, досить цуратись замість зрозуміти і допомогти",  так пояснює головний задум виставки Мар’яна П’єцух.

Загалом у гаслах виставки вказано дев’ять особливостей, які об’єднують вихідців із Заходу і Сходу України. Це традиція, історія, співучість, мова, відвага, честь, жертовність, одержимість, незламність.

Їдею підтримала громадська організація "Інтерньюз-Україна", яка разом з Програмою "Матра" Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів в грудні 2014 року започаткувала інформаційну кампанію "Ми різні, ми разом". Завдання кампанії – сприяти єдності країни через інтеграцію вимушених переселенців до місцевих громад, а також створити умови для майбутньої реінтеграції нині окупованих територій.

Аналогічна вулична виставка також розгорнута в Тернополі та експонуватиметься у Києві.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: