fbpx

Пріоритет при поступленні дітей у дитсадки в місті буде надаватися суто франківцям. ВІДЕО

Суспільство 19:50, 15.03, 2017

Пріоритет при поступленні дітей у дитсадки буде надаватися суто франківцям та мешканцям приміських сіл. Принаймні цього хочуть в мерії.

За словами чиновників, дошкільна освіта сьогодні повністю фінансується з міського бюджету. Водночас є батьки, які придбали в Івано-Франківську житло. Вони тут не мешкають, але вже записують дітей в електронну чергу. Посадовці вважають, що перш за все потрібно надавати перевагу тим дітям, батьки яких прописані в місті, працюють тут і сплачують податки, пише КУРС із посиланням на сюжет "Каналу 402".

За словами директора Департаменту освіти і науки Ігоря Смаля, неодноразово стикаються із ситуацією, коли батьки живуть і працюють не в місті, але висловлюють свої претензії.

Щодо системи електронної черги, її цього року вдосконалять. Над цим питанням вже працюють ІТшники МВК. Зокрема, буде скасовано перереєстрацію, адже раніше з початку кожного нового року батьки повинні були наново вносити своїх дітей до реєстру. 

В секретаріаті міської ради також хочуть, щоб цього року запрацювала і електронна черга до санаторних дитсадків. Подейкують, що туди ходять діти з фіктивними довідками про стан здоров'я. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: