fbpx

Прокуратура: у Франківську плата за паркування збирається незаконно

Суспільство 15:23, 19.08, 2014

Івано-Франківська прокуратура встановила, що всі 30 платних майданчиків для паркування в Івано-Франківську функціонують з грубим порушенням правових вимог, а кошти за послуги за користування майданчиками стягують незаконно.

Як повідомили КУРСу у прес-службі обласної прокуратури, прокуратурою Івано-Франківська проведено перевірку в департаменті комунального господарства, транспорту і зв’язку та в підпорядкованому комунальному підприємстві "Технічний центр "Сервіс-Авто" щодо додержання законодавства при наданні послуг паркування транспортних засобів на вулицях та дорогах міста.

В результаті перевірки встановлено, що всі 30 платних майданчиків для паркування транспортних засобів функціонують з грубим порушенням вимог нормативно-правових актів, які регулюють здійснення господарської діяльності в цій сфері. Так, всупереч постанові Кабінету Міністрів, на жодному паркувальному майданчику балансоутримувачами не встановлені паркомати чи в’їзні/виїзні термінали.

Відтак, кошти за послуги за користування майданчиками стягують незаконно. 

Відновити надання послуг з паркування суб’єктів господарювання своїм рішенням зобов’язала Івано-Франківська міська рада.

При цьому контроль за діяльністю цих суб’єктів господарювання зі сторони департаменту та комунального підприємства відсутній, доходи від наданих послуг автостоянок не обліковуються, а міський бюджет недоотримує кошти.

Окрім цього, з’ясовано, що на більшості паркувальних майданчиків не виділено місць для інвалідів, які повинні складати 10% від загальної їх площі. Внаслідок цього права інвалідів на безоплатне паркування порушуються.

За результатами перевірки прокуратурою міста Івано-Франківська внесено подання міському голові з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути до відповідальності посадових осіб департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку та комунального підприємства ТЦ "Сервіс-Авто".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: