fbpx

Прикарпатець зробив розумне ліжечко, яке вміє заколисувати дитину. ФОТО

Суспільство 13:47, 24.09, 2017

Юрист Андрій Тимчишин каже, що ліжко "відчуває" пробудження дитини і навіть уміє "співати" колискові.

Андрій розповідає, що ідея зробити "розумне" ліжко у нього виникла, коли в його товариша народилася дитина, пише Експрес.

"Я бачив, як батьки припадають біля немовлятка, які вони змучені, як біжать до ліжечка, як дитинка повернеться чи схлипне, та починають одразу колисати, – розповідає пан Андрій. – Тоді й подумав: а чи є таке ліжко, яке саме може колисати манюню? Почав шукати інформацію в Інтернеті й довідався, що за кордоном є так звані "розумні ліжка", які реагують на плач та рухи дитини". 

В Україні Андрій Тимчишин нічого схожого не знайшов.

"Якщо нема, то буде", – вирішив ініціативний юрист та розповів про свою ідею технічним дизайнерам та комп’ютерникам.

"Я намалював щось примітивне, більше описував свою придумку словами, бо говорити в мене добре виходить, – усміхається чоловік. – Над креслярським та електронним втіленням моєї ідеї вісім місяців працювали шестеро людей: я з компаньйоном, двоє дизайнерів, двоє комп'ютерників та столяр".

За кресленням зробили, здавалося би, звичайне дитяче ліжко: 1,20 метра завдовжки, 0,6 завширшки та 1,50 заввишки. Спереду прикріпили чутливий електронний датчик. Це невеличка біла коробочка із синім екраном та трьома кнопками. Коли маля починає вовтузитися або плакати, чутливий датчик, що працює на батарейках, передає на нижню частину ліжка електронний сигнал.

Через маятники на підшипниках ліжко починає безшумно гойдатися вперед-назад. Частоту колихань – від дуже повільної до швидкої – виставляють кнопками на датчику батьки.

Окрім цього, у датчику є USB вихід, куди можна підключити флешку із записом будь-яких колискових. 

"Найкраще, коли колискові записані із маминого голосу, – мовить пан Андрій. – І кнопками можна одразу виставити, що заколисування та відтворення колискових може відбуватися одночасно. А ще можна відрегулювати інтенсивність звуку колискової. А якщо датчик відключити, то ліжко перетвориться на звичайну колиску".  

Розумне ліжко зроблене з ялицевих дощок та МДФ. Складається новинка із 17 частин, які можна зібрати за 40 хвилин. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: