fbpx

Прикарпатець відсудив у “Даноші" матеріальну шкоду за ігнорування інформаційного запиту

Суспільство 09:05, 10.02, 2015

Фірма "Даноша" проігнорувала інформаційний запит свого працівника і тепер, за рішенням суду, має заплатити йому 500 гривень моральної шкоди та витрати на кореспонденцію.

Таке рішення прийняв Апеляційний суд Івано-Франківської області.

Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу генерального директора ТзОВ "Даноша" Якобсена Крістіан Брокопа на рішення Калуського міськрайонного суду від 16 грудня 2014 року.

Так, суд першої інстанції визнав "неправомірною бездіяльність ТзОВ "Даноша", яка виразилась у ненаданні відповіді" – видачі копії документів колишньому працівникові підприємства. Калуський міськрайонний суд зобов’язав підприємство відшкодувати позивачу 39,60 гривень матеріальної шкоди, 500 гривень моральної шкоди та сплатити на користь держави 243,60 гривень судового збору.

Чоловік, який працює на фірмі водієм, кілька разів звертався до роботодавця з клопотанням надати копію трудового договору, відомості про його заробітну працю та інші документи, які стосуються його роботи на фірмі "Даноша". Однак керівництво підприємства клопотання заявника проігнорувалоо та викликало охорону, щоб викинути його з офісу. Як йдеться в рішенні суду першої інстанції, чоловік "зазнав брутального поводження та погроз".

Однак у апеляційному суді порахували, що "Даноша" має відшкодувати екс-працівникові не 39,60 гривень матеріальних збитків, а 13,60 гривень. Саме скільки він витратив на відправлення кореспонденції, що стосується справи. Рішення першої інстанції про відшкодування 500 гривень моральної шкоди та 243 гривень судового збору апеляційний суд залишив в силі.

Нагадаємо, компанія "Даноша", яка належить данським інвесторам, була створена в червні 2004 року в селі Копанки неподалік від Калуша. Наразі компанія займається вирощуванням свиней, складається із трьох фермерських комплексів у Калуському районі (с. Копанки, с. Вилки, с. Лука) та двох в Галицькому районі (с. Лани, с. Тустань). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: