fbpx

Прикарпатські політологи говорили про Революцію Гідності

Політика 11:12, 26.11, 2014

На кафедрі політології Інституту історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника відбулося засідання круглого столу "Революція Гідності: реалії, перспективи, очікування".

Ініціаторами та організаторами проведення тематичного обговорення стали студенти та викладачі-політологи, передає КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

За словами доктора політичних наук, професора, завідувача кафедри політології Василя Климончука, події на столичному Майдані, які ознаменувалися  суспільними та політичними змінами в Україні, стали рушійною силою у формуванні нових поглядів та ціннісних орієнтирів.

На переконання науковця, ці перетворення потребують ґрунтовного аналізу та розуміння. Перший крок до цього – засідання круглого столу, основною  передумовою до організації якого стала активна позиція студентів, які виявили бажання дискутувати на науковому рівні, та зацікавленість викладачів. Дискусії проводилися на основі сучасних наукових концепцій та на практичному рівні.

"За цей період часу відбулося чимало подій у нашій державі, – каже Василь Климончук. – Кожна подія, кожен політичний процес потребують глибокого наукового обґрунтування та аналізу. Ми маємо можливість використати такий метод дослідження, адже в нас є фахові  спеціалісти та практики. Практики   це представники нашої студентської молоді, яка була найактивнішою силою київського та  івано-франківського Майданів. Власне, це хороша можливість для молодих людей розкрити своє бачення проблеми, нагода озвучити свої погляди та запропонувати кроки у подальшому".

Науковець каже, що основна мета засідання – це, передусім, окреслення перспектив нашої держави у майбутньому, а також на базі сьогоднішніх подій, діяльності учасників політичних процесів, ефективності політичних рішень, рівня політичної свідомості, проведення системного політичного аналізу.

"Наше суспільство очікує позитивних зрушень та якісних змін. Сподіваємося, що політичне життя налагодиться та стабілізується, а наша країна отримає ту перспективу, до якої прагнула багато років, – вступ до ЄС та розвиток цивілізованої, європейської  держави, де кожна людина зможе брати активну участь у державотворенні. Наше завдання як політологів полягає у наданні експертної оцінки та науковому обґрунтуванні політичних  явищ та процесів",  додав Василь Климончук.

Політолог говорить, що Революція Гідності ще не завершилася. На його думку, цей  процес знаходиться на певній стадії своєї еволюції. За його словами, ще не всі очікування, сподівання, вимоги Майдану, суспільства виконані та впроваджені у життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: