fbpx

Прикарпатські поліцейські за добу вилучили півтори тисячі рослин снодійного маку

Суспільство 10:55, 11.06, 2016

​Під час проведення операції "Мак" працівники поліції Івано-Франківської області на присадибних ділянках жителів області щодоби виявляють незаконні посіви маку.

Вчора на присадибній ділянці 64-річного жителя одного із сіл Коломийського району дільничні інспектори поліції виявили та вилучили понад 400 рослин снодійного маку.

На території двох інших господарств, що в Снятинському районі, правоохоронці виявили та вилучили понад 1000 рослин снодійного маку, які місцеві мешканки вирощували на власних присадибних ділянках, пише КУРС з посиланням на прес-службу СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

На разі незаконно вирощувані рослини вилучено та направлено на дослідження.
За цими фактами розпочато кримінальні провадження згідно з ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин), що карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: