fbpx

Прикарпатські поліцейські здали кров для постраждалих у ДТП. ФОТО

Суспільство 13:45, 19.05, 2016

Акція "Здай кров - врятуй життя" традиційно проводиться в рамках Національного тижня безпеки дорожнього руху, а участь у ній правоохоронців – посильна допомога постраждалим в дорожньо-транспортних пригодах, які потребують донорської крові, - повідомили у відділі управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області.

"Працівникам відділу безпеки дорожнього руху в силу їх функціональних обов’язків доводиться під час служби стикатися з ситуаціями, коли потерпілі в ДТП внаслідок отриманих травм втрачають чимало крові. Тому добре розуміють, як важливо, щоб в лікувальних закладах, лікарнях були достатні запаси крові та препаратів з неї, а відтак можна було допомогти хворим і навіть врятувати їх життя", – зазначає заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області Іван Петричук.

Для окремих працівників прикарпатської поліції, які сьогодні прийшли до обласної станції переливання крові, таке донорство вже не є першим. А Анатолій Рудницький, поліцейський взводу ДПС з Калуша,  під час обстеження довідався, що саме такої крові, як у нього, вже сьогодні потребує конкретна людина, яка перебуває в одній з лікарень Івано-Франківська. Тож правоохоронець без вагань погодився зробити свій внесок – 400 грамів крові, в її одужання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: