fbpx

Прикарпатські садиби пройдуть міжнародну сертифікацію

Суспільство 12:59, 29.07, 2014

Завдяки спільному польсько-українському проекту "Трансфер ідеї зеленого туризму в Україні" на основі досвіду польських колег з Бєщад на Прикарпатті в ряді приватних садиб зеленого туризму будуть запроваджені міжнародні стандарти екологічного туризму.

Йдеться про систему сертифікації GoToCarpathia. А її впровадження, як обіцяють виконавці проекту, підвищить якість та професіоналізацію обслуговування туристів тими, хто працює в зеленому туризмі, інформує ОДТРК "Карпати".

Проект стартував у червні. Голова регіонального туристично-інформаційного центру та обласної Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму Павло Горішевський розповів, що спеціальний міжнародний сертифікат можуть отримати не лише власники приватних садиб чи готелів: 

"Для того, щоб відповідати системі GoToCarpathia, людина може займатися будь-якою діяльністю у сфері туризму. Тобто це може бути власник сільської садиби чи міні-готелю, які збудували свої заклади саме в автентичному, характерному для цієї території архітектурному стилі, які підтримують у нашому національному чи регіональному стилі інтер'єр, або ті, хто забезпечують туристів місцевою кухнею – гуцульською, бойківською. Також відзначеними цим сертифікатом можуть бути провідники на туристичних маршрутах і екскурсоводи, які проводять свої подорожі чи екскурсії з повагою до навколишнього середовища, тобто проводять еко-освіту серед населення", – зазначив Петро Горішевський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: