fbpx

Прикарпатські студенти провели антинікотинову акцію. ФОТО

Стиль життя 23:08, 03.06, 2016

Студенти 4-го курсу Педагогічного інституту ПНУ ім. В. Стефаника влаштували низку заходів під загальною назвою "Юнацтво – за здоровий спосіб життя", метою яких стало подолання проблеми тютюнопаління.

Акції проходили з 18 до 31 травня в Івано-Франківську на Вічевому майдані, на площі біля міської Ратуші, на "стометрівці", у Міському парку імені Т. Г. Шевченка, на міському озері, біля гіпермаркетів ("Епіцентр", "Арсен", "Ельдорадо"), на території центрального корпусу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Молоді активісти тримали виготовлені власноруч плакати "Ми проти куріння – ми здорове покоління", "Не спалюй своє майбутнє", "Ваше здоров’я – у ваших руках", "Не прокури своє здоров’я", "А як довго зможеш жити ти?", закликали курців припинити шкодити своєму здоров’ю та здоров’ю тих, хто їх оточує, роздавали інформаційні матеріали здоров’язбережувального змісту, пропонували обмінювати цигарки на яблука, цукерки та повітряні кульки. Усі зібрані цигарки організатори акції знищили, повідомили КУРСу в ПНУ ім. В. Стефаника. 

Активними учасниками "протитютюнових" заходів стали й залучені майбутніми вчителями школярі: у 1-Б класі Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №16 провели бесіду і конкурс малюнків "Курінню – ні! Здоров’ю – так!"; для старшокласників Букачівської ЗОШ І-ІІІ ст. Рогатинського району був організований перегляд фільму про шкідливість тютюнопаління, після якого учні організували на подвір’ї школи флешмоб, закликаючи однолітків до здорового способу життя; одинадцятикласники Бортниківського НВК Тлумацького району були залучені до змістовної дискусії на тему "Скажи курінню – ні!".

Завершенням акцій стало збирання підписів викладачів університету щодо приєднання до "противників" тютюнопаління і виставка плакатів у корпусі Педагогічного інституту. По завершенні проведених заходів четвертокурсники одностайно визнавали актуальність і необхідність "антинікотинової пропаганди", особливо – серед юнацтва, яке є майбутнім української нації. 
 

Довідково:

Традиційно щороку 31 травня Україна відзначає Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням. Цей день встановлено 1987 року Всесвітньою організацією охорони здоров’я: перед світовою спільнотою було поставлено завдання – добитися, щоб у ХХІ сторіччі проблема паління тютюну зникла. У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну, яка зобов’язує учасників вживати конкретні заходи, спрямовані на боротьбу з тютюнопалінням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: