fbpx

Прикарпатські воєнкоми виписують мобілізаційні повістки безробітним у Центрах зайнятості

Суспільство 11:42, 05.08, 2015

З понеділка, 3 серпня, на Біржі праці Івано-Франківська та в районних Центрах зайнятості запровадили мобілізацію чоловіків для участі в бойових діях на Сході.

Усіх безробітних, які стоять на обліку в Центрі зайнятості і прийшли, відповідно до запису, відмічатися у своїх кураторів, у понеділок, 3 серпня, чекав сюрприз – воєнком міста Івано-Франківська власною персоною. Ігор Сорокопуд з підлеглими виписували і вручали повістки чоловікам призовного віку.

"Працюємо в Центрі зайнятості Франківська – це погоджено з обласним Центром зайнятості,  прокоментував Ігор Сорокопуд. – Чоловіків, які по віку можуть бути мобілізовані, залучаємо до виконання їхнього громадянського обов’язку – до служби, і заразом до роботи. Так само працюють військові комісари по всіх районах області".

За словами воєнкома, для безробітних служба в АТО може вважатися зайнятістю – роботою, за яку вони впродовж року будуть отримувати платню.

Ігор Сорокопуд підтвердив, що під час останньої хвилі мобілізації спостерігається дуже низька явка військовозобов’язаних. Чоловіки, які отримали повістки, не поспішають до військкомату. А ті, що зголосилися і навіть пройшли медкомісію та визнані придатними до служби, не поспішають на збірні пункти, щоби відправитися на полігон. До перших, пояснює воєнком, застосовуються адміністративні покарання, до других – кримінальна відповідальність.  

Читайте такожВ селі Хриплин Івано-Франківської міськради робота в рамках шостої хвилі мобілізації повністю завалена, – військовий комісар Сорокопуд.

"З оповіщенням сьогодні  проблема,  каже він. – Щоби активізувати процес, ми розмістили на сайті Івано-Франківська список мешканців, яких би ми хотіли побачити".

Ігор Сорокопуд повідомив, що попри все військкомат забезпечує достатній відсоток мобілізованих, щоби виконати поставлене перед ним завдання з рекрутування військовослужбовців в АТО. Цифри називати воєнком відмовився, посилаючись на субординацію з обласним військкоматом.

Нещодавно КУРС писав, що план з мобілізації виконано всього лише на 10%. Серед аутсайдерів, як повідомив обласний воєнком Володимир Ярмошук Надвірнянський, Богородчанський та Косівський райони.

Читайте також: Військкомат вручав повістки на автобазарі біля Івано-Франківська. 

Прокуратура розслідує випадки ухиляння від мобілізації на Прикарпатті. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: