fbpx

Прикарпатський національний університет не віддав свій ботанічний сад під міський цвинтар

Суспільство 12:16, 13.03, 2015

Проектом генерального плану Івано-Франківська передбачалося вилучення частини земель ботанічного саду Прикарпатського національного університету для потреб кладовища в урочищі Дем'янів лаз. Університет – проти.

Питання розглянули на комісії з узгодження спірних питань щодо генерального плану Івано-Франківська.

Прикарпатський національний університет користується земельною ділянкою площею 51,9 га в урочищі Дем'янів лаз та має право постійного користування на цій території. У новому генплані пропонувалося вилучити частину земельної ділянки саду для кладовища. Ректорат ПНУ висловив свою незгоду з намірами розширити кладовище за рахунок ботанічного саду. Про це ПНУ повідомив в офіційному зверненні до комісії. 

"Наш університет проти, у нас є державний акт на право власності. Це що  хочеться зробити самовільне захоплення землі? Наразі вже самовільно захоплено 2 га землі, яка належить, зрештою, не тільки університету, але й Міністерству освіти. Забирати просто так землі під цвинтар не можна",  наполягала на комісії директор ботанічного саду. 

За словами директора департаменту архітектури і містобудування МВК Володимира Гайдара, генпланом планується втричі розширити територію існуючого кладовища у Дем’яновому лазі. Таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що в селі Чукалівка на міському цвинтарі вже катастрофічно бракує місць для поховання. Відтак, вирішили точково розширити існуючі кладовища у межах Івано-Франківської міськради.

Однак комісія стала на бік Прикарпатського університету й відхилила пропозицію влади. Кладовища в ботанічному саду не буде. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: