fbpx

Прикарпатський університет не віддає "Олімп" місту, але погоджується пустити на заняття франківських спортсменів

Суспільство 17:33, 23.11, 2016

На загальних зборах спортивних клубів та федерацій, ДЮСШ, фізкультурно-спортивних товариств Івано-Франківська обговорили ситуацію стосовно функціонування спорткомплексу "Олімп".

Керівник спортивного департаменту міськвиконкому Віталій Матешко порушив питання подальшого функціонування івано-франківського спорткомплексу "Олімп" в контексті планування спортивних заходів та їх фінансування у 2017 році. 

Нагадаємо, депутат міської ради Андріан Волгін оголосив сухе голодування, щоби повернути спорткомплекс у власність міста – "щоб там могли займатися діти". 

КУРС писав, що наразі власником "Олімпу" є Прикарпатський національний університет.

Івано-франківський спорткомплекс "Олімп" шляхом "банківських схем" став власністю Прикарпатського національного університету

Виш перепрофілював його на заняття ігровими видами спорту і проводить там пари. 

"Зараз спорткомплекс знаходиться у задовільному стані, але досі не введений в дію басейн – і нічого не робиться, басейн перебуває в аварійному стані. Міська влада звернулася до ПНУ, щоби "Олімп" передали як цілісний комплекс на баланс міської ради. Проект пройшов комісії і 23 грудня буде винесений на сесію міськради",  повідомив Матешко. 

Але, за його словами, позиція ПНУ в цій справі до кінця остаточно невідома. Питання передачі буде вирішуватися між головою міста і керівництвом університету.
"Є ще багато питань без відповідей,  долучився до обговорення депутат міськради, учасник робочої групи з передачі "Олімпу" Віталій Мерінов Створена робоча група, відбулося одне засідання. На ньому завкафедри фізкультури ПНУ повідомив, що вони не розглядають повернення "Олімпу" до попереднього стану, щоби встановити там боксерський ринг і килими. ПНУ використовує спорткомплекс для ігрових видів спорту. Оскільки не має іншої сортивної бази, то не розглядає повну його передачу спорткомплексу, а тільки виділення майданчика для спортшкіл і секцій міста".
Оскільки ПНУ погодився на використання "Олімпу" спортивною громадськістю міста, то спортивний департамент міськвиконкому збирає заявки на проведення занять у спорткомплексі. 
"ПНУ готовий вже зараз виділяти години для занять у залах учням міста",  сказав Матешко. 
Заявки приймаються письмові. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: