fbpx

Прикарпатський університет Стефаника увійшов в десятку найбільш відкритих вузів України

Суспільство 18:00, 28.06, 2015

Рейтинг за 40 показниками уклав аналітичний центр CEDOS.

CEDOS, інформує ДТ, промоніторив 96 українських вишів, які мають статус національних. І прийшов до висновку, що діяльність тільки 16 із них можна назвати прозорою для широкої громадськості. 

CEDOS при підтримці міжнародного фонду "Відродження" впродовж 7 місяців моніторив доступність різної інформації на сайтах університетів з допомогою інформаційних запитів. Моніторинг проходив за 40 показниками, які були об'єднані в подальшому в 4 групи – фінансова прозорість, адміністративна прозорість, інформаційне наповнення програм та стратегічне планування. Ці показники оцінювалися за 100-бальною шкалою, а результати стали основою для Рейтингу прозорості університетів. 

Трійцю лідерів очолив Національний університет "Львівська політехніка"  71,3 бали. На другому місці  Харьківський національний університет Каразіна  66,9 балів, а на третьому – Тернопільський національний університет Пулюя  62,6 бали.

В десятці лідерів з-поміж франківських вузів є лише один. Прикарпатський національний університет Стефаника  на 9-му місці із 54,7 балів.

Загалом умовний рейтинговий поріг у 50 балів зі 100 подолали тільки 16 університетів із 96 національних вишів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: