fbpx

Прикарпатцям пропонують кредити на сонячні колектори і теплові насоси під 0,001%

Суспільство 15:20, 22.06, 2017

Державний банк "Укргазбанк" пропонує мешканцям Івано-Франківської області вигідні кредити на обладнання з енергозбереження й альтернативної енергетики.

Про це йшлося сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Кредит "Еко-енергія" надається державним "Укргазбанком" населенню для придбання та встановлення сонячних енергетичних станцій, теплових насосів та обладнання до них. 
Керівник Івано-Франківського обласного управління АБ "Укргазбанку" Тарас Гушпіт зазначає, що сьогодні є широкий вибір альтернативних джерел відновлювальної енергетики.

"Ряд проектів кредитовані. Є і звернення. Громадськість цікавиться. Ми робимо постійно презентації", – зазначив Гушпіт.

Максимальна сума кредиту  до 1 млн грн на придбання сонячної енергетичної станції та до 250 тис. грн на придбання теплового насоса. Кредит надається до 5 років від 0,001% річних у гривні. Максимальний розмір кредиту – 85% вартості придбання та встановлення обладнання.

Щоб отримати кредит, потрібно обрати партнера банку, розрахувати спільно з ним індивідуальний проект установки сонячної енергетичної станції чи теплового насоса, заповнити анкету у відділенні "Укргазбанку" та надати перелік документів, необхідних для оформлення кредиту. Позитивне рішення банку можна отримати протягом дня. 

В рамках кредитування є можливість еко-кредитування бюджетних установ міських, селищних рад.

Перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій зазначив, що обласна рада також зацікавлена в утепленні бюджетних закладів підпорядкування обласної ради, і попросив представника "Укргазбанку" надати пропозиції кредитування.

Як повідомляв КУРС, в Івано-Франківську рішення в галузі енергозбереження та сонячної енергії пропонує компанія «ЕКО ЕНЕРГІЯ ®»сонячні електростанціїсонячні батареїфотоелектричне ГВПтеплові насосигеліосистеми для нагріву гарячої води (сонячні колектори вакуумні трубчасті та плоскі колектори), офіс компанії знаходиться в місті Івано-Франківську, по вул. Гетьмана Мазепи, 72.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: