fbpx

Прикарпаття прийме VI Чемпіонат світу з футболу серед представників української діаспори

Спорт 19:53, 17.06, 2017

У Надвірній та Богородчанах з 25 по 29 червня пройде Чемпіонат світу з футболу серед команд української діаспори. Це вже буде шосте змагання, оскільки започаткували і вперше провели Чемпіонат 2011 року.

Свою участь у турнірі підтвердили вже дев’ять команд: українці з Молдови, Білорусі, Іспанії, Польщі, Румунії, Ізраїлю, країн Балтії, а тепер вже з Австрії та Німеччини, пише sport.if.ua.

Напередодні старту змагань відбулась розмова з Ігорем Бокієм, автором ідеї та головою оргкомітету щорічного чемпіонату світу з футболу серед діаспорних команд, а також директором міжнародної організації українських громад “Четверта хвиля”.

Пан Бокій пояснив, що змагання проходитимуть, як у професійному футболі: попередні (групові) ігри – за одноколовою системою (поділ на групи “А” та “В”); чвертьфінальні, півфінальні та фінальні – за кубковою системою.

Команда-переможець, фіналіст і команди-учасниці нагороджуються кубками та грамотами Федерації футболу України (ФФУ). Найкращі гравці чемпіонату нагороджуються індивідуальними відзнаками Національного олімпійського комітету України (НОКУ). Також будуть і заохочувальні призи від приймаючої сторони – Богородчанської та Надвірнянської райдержадміністрацій (РДА) і відповідних міськрад.

Попередні 5 років Чемпіонат світу серед діаспорян проводився на Тернопіллі і щоразу ставав колоритною подією для місцевих жителів. Сам футбол тут, звичайно, аматорського рівня, але завжди під час турніру панує надзвичайна атмосфера братерства та єднання українців зі всього світу. Матчі проходили як в самому обласному центрі, так і в містечках та навіть селах Тернопільщини, де збирали повні стадіони вдячних глядачів.

Попередній Чемпіонат фінішував 21 травня 2016 року на Тернопільському міському стадіоні. У поєдинку між командами Придністров’я та Білорусі з рахунком 3:0 перемогли перші. В 2015 році переможцем стала збірна українців Угорщини, яка у фінальному матчі з рахунком 5:1 переграла українців з Румунії.

Цьогоріч змагання змінили локацію і вперше відбудуться на Франківщині, де дуже відповідально поставилися до організації Чемпіонату світу.

Ще наприкінці травня відбулося виїзне засідання оргкомітету, до якого долучилися високі чиновники: і заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк, і начальник обласного управління спорту Орест Оклієвич, і голови Надвірнянської та Богородчанської райдержадміністрацій Олександр Кеніз і Франко Єжак. З Києва приїхали голова комісії НОК України по роботі з діаспорою Василь Карленко, начальник відділу фізичного виховання різних верст населення Міністерства молоді і спорту України Олег Карась. До наради по скайпу із Торонто долучився і засновник Чемпіонату Ігор Бокій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: