fbpx

Рогатинські жінки вимагають мобілізувати переселенців та повернути 5-ий батальйон на Прикарпаття

Суспільство 11:18, 25.07, 2014

24 липня жінки Рогатинщини провели попереджувальний пікет проти мобілізації їхніх чоловіків у зону АТО. Жінки не розуміють, чому їхні чоловіки й сини повинні їхати на війну, коли здорові чоловіки з Луганської і Донецької областей втікають на Західну Україну.

Понад сотня жінок прийшли до міського голови Рогатина Володимира Гусака, голови РДА Володимира Паньківського та голови райради Володимира Штогрина з вимогою пояснити, чи ведеться облік переселенців із зони АТО, чи задіяні вони у мобілізаційних заходах та чому дехто з бізнесменів та чиновників уникає мобілізації і не проходить медогляд.

Основна вимога, яку висунули жінки посадовцям, – повернення солдат 5-го батальйону територіальної оборони “Прикарпаття” на Прикарпаття.

Очільники району, а також представник військкомату С. Бойченко пояснили, що сьогодні у населених пунктах району ведеться облік усіх боєздатних здорових чоловіків віком від 25 до 60 років. Після проходження медогляду з них будуть сформовані територіальні загони оборони в межах району.

Голова ГО “Рада Жінок “Єдність” написала звернення до Президента України, голови Верховної Ради та Міністра оборони, у якому обгрунтувала найболісніші питання, що сьогодні хвилюють рогатинців. Під документом поставили підписи 103 мешканки Рогатинського району.

Протестувальники наголосили, що у разі відсутності результативної відповіді будуть змушені вдатись до радикальних дій.

За матеріалами: Рогатка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: