fbpx

Шість проектів стали переможцями "зимової хвилі" міських грантів

Суспільство 13:10, 04.10, 2017

Сьогодні громадська платформа "Тепле Місто" оголосила проекти-переможці зимової хвилі програми "Міські Ґранти".

Проекти подавали на зимову хвилю “Міських Ґрантів” з 21 серпня по 21 вересня. Загалом надійшло 16 проектів. У фінал потрапило 9.

“Сумарний бюджет хвилі складав 90 тис. 500 грн, – повідомила менеджер “Теплого Міста” Ярина Мельник. – Відмінність теперішньої хвилі в тому, що ми збільшили бюджет – на один проект відвели до 20 тис. грн. Фонд підтримки проектів складається з внесків більш як 60 компаній – учасників платформи “Тепле Місто”.

Оцінювання учасників проводила незалежна комісія. Команди-фіналісти наживо презентували свої проекти. За результатами презентацій та після співбесіди з претендентами відібрали для втілення 6 проектів.

Проект “Просвіта душі і серця”, що створює службу медичних волонтерів у лікувальних закладах Івано-Франківська. Благодійна організація понад три місяці працює у місцевому хоспісі та в Центральній міській лікарні. За цей час довкола засновниці проекту об’єдналися понад 30 франківців. Команда з 30 нових волонтерів була набрана впродовж останнього місяця. Саме на навчання і підготовку до роботи в лікарнях та хоспісі скерують грантову суму організатори проекту. З цього тижня їхня діяльність поширюється також на Обласну дитячу лікарню та онкодиспансер. 

КУРС писав, що БО “Просвіта душі і серця” створила 20-річна студентка франківського мед­університету Катерина Масляк. Ідея започаткувати новий волонтерський рух виникла після того, як дівчина повернулася з Канади, де провчилася півтора року.

Проект “Мультимедійний лекторій в студентському просторі “Параграф” ініціювала група молодих науковців, студентів та бібліотекарів Наукової бібліотеки ПНУ. За основу взяли подібний коворкінг-простір Київського політехнічного інституту. Читальну залу бібліотеки переформатують на простір розвитку, розповів керівник проекту Віктор Лесик. 

За його словами, загальний кошторис проекту з перевтілення бібліотечного простору – 500 тис. грн. Відкрити коворкінг планують вже у березні 2018 року. Кошти збирають у спосіб залучення грантів та від спонсорів. Проект отримав також 50 тис. грн з міського бюджету – він став одним з переможців у проектах бюджетної участі від міськвиконкому. За ці гроші придбають техніку.

Екологічна виставка сучасного мистецтва “Експансія” буде реалізована у виставковому просторі галереї “Арт-на-Мур” франківського “Бастіону”. Проект, що його підтримало “Тепле Місто”, поєднає фотопроекти, тематичні інсталяції та відео для того, щоби привернути увагу до “сміттєвої” пролеми у містах України. Об’єкти експонувалися на виставках у Дрездені та на Венеційському бієнале. 

4-5 листопада на базі Коледжу фізичної культури у Франківську відбудеться “Кубок Західної ліги з гри Боча”. Проект, що його втілює спортсмен, капітан команди Михайло Масляк, передбачає організацію та проведення відкритого турніру серед спортсменів на візках. Участь візьмуть команди з боча із Львівської, Закарпатської, Волинської, Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей. На Прикарпатті команда об’єднує 10 спортсменів-спинальників, завоювала срібло та золото на всеукраїнському чемпіонаті з гри боча. 

“Хочемо людей з інвалідністю долучити до спортивних активностей. Бо це найкраща для них реабілітація”, – каже Михайло Масляк.

На змагання мають намір запросити як глядачів більш як 300 франківців з інвалідністю.

“Тепле місто” грантом підтримало реставрацію трьох старовинних вікон у “Казковій вежі” обласної дитячої бібіліотеки Франківська. Це своєрідне продовження проекту реставрації старовинних дверей, що його в нашому місті реалізує ініціатива “Франківськ Який Треба Берегти”. В майбутньому вежу дитячої бібліотеки планують зробити доступною для маленьких читачів і їхніх батьків. А також повернути їй туристичну привабливість.

Проект “15-35-65”, що його представило ОСББ “Пасічнянське”, заявив обладнання спортивно-відпочинкового майданчика для мешканців чотирьох багатоповерхівок. Ідея полягала в тому, щоби об’єднати на цьому майданчику різні покоління франківців  від 15 до 65 років. Проект профінансували частково – ОСББ отримало гроші на вуличний тенісний стіл. 

Програма “Міські Ґранти” започаткована платформою “Тепле Місто” для підтримки прогресивних міських ініціатив у 2015 році. Загалом за час існування програми було підтримано 25 проектів.

Наступну хвилю програми “Міські Ґранти” оголосять в січні 2018 року, повідомив координатор програми Назар Максимів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: