fbpx

"Шматочок радості, зроблений з любов’ю", – рогатинка варить унікальне мило. ФОТО

Стиль життя 08:59, 12.02, 2017

На цей оригінальний вид рукоділля Іра Філіна випадково натрапила в Інтернеті. Цікавий процес дуже захопив рогатинку, тож вона присвятила багато часу, аби вивчити усі нюанси неординарної справи.

Зрештою наважилась замовити необхідні матеріали, а як тільки їх надіслали, одразу ж помчала пробувати власні сили, пише Рогатка.

"Тут все і почалось, я просто "потонула" в мильних бульбашках, – згадує Ірина. – Змішування кольорів, ароматів, різні незвичайні форми… Це не просто заняття. Для мене миловаріння – свого роду алхімія, яка не припиняє чарувати". 

Вдень мамі двох діток важко знайти час для творчого хобі, тому зазвичай вона втілює свої ідеї, коли малеча засинає. Жінка наголошує, що ніколи не варить мило задля прибутку. Іра вкладає частинку душі в улюблене заняття, робить кожен шматочок унікальним, не боїться критики, шукає незвичайні рецепти, освоює нові техніки, аби дарувати людям не просто красиву, але й сповнену любов’ю річ.

1

Звичайно, у першу чергу майстриня радіє, що мило ручної роботи цілком безпечне. Для неї, як матусі та жінки, це має особливе значення.

"Коли читаємо склад магазинного мила, знаходимо етидронат хлористого калію або цетилтриметиламмоний-N-бромід. Ви дійсно хочете, щоб ці хімікати потрапляли на шкіру? Більшість доступних видів і марок товару є навіть не милом, а мийною речовиною! Їх можна використовувати для прання чи миття посуду, але не для вашого тіла, оскільки такі засоби змивають бруд разом з натуральними маслами та сушать шкіру", – акцентує увагу Ірина.

Вивчивши деталі виробництва, вона дізналась, що у фабричному милі багато штучних складників, завдяки яким воно так "пишно" піниться. Рогатинка від них відмовилась, а натомість використовує безпечну мильну основу з натуральними добавками – пелюстками квітів, кокосовими, оливковими ефірними олійками, олією виноградних кісточок, маслом ши, авокадо, рослинними спеціями. Вони надають милу дивовижних природних ароматів і в невеликій кількості залишаються на шкірі, не дозволяючи її пересушувати. Крім того, продукт ручної роботи дає змогу замовити будь-яку форму, колір, аромат, дизайн, добавки (мед, трави, скрабуючі речовини, вітаміни).

"Це вже не простий фабричний шматок мила, а шматочок радості, зроблений з любов’ю!", – додає Іра, показуючи фото своїх дивовижних виробів: мила у формі сердечок, квітів, будівельних інструментів, яєчні, мотоцикла, бокала пива, бутерброда з ікрою, телефону, машини тощо.

Це тільки початок "мильної" історії креативної рогатинки. Щовечора домашня майстерня на кухні Іри Філіної сповнюється ароматами і натхненням, щоб подарувати світу ще більше усмішок, користі та щастя.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: