fbpx

Колишнього сільського голову Космача засудили за підроблення документів

Суспільство 15:13, 01.06, 2016

26 травня Косівський районний суд виніс вирок у справі сільського голови Космача, якого звинуватили у підробленні офіційних документів.

17 вересня 2014 року сільський голова Космача Дмитро Пожоджук підписав з приватною технічно-виробничою фірмою "Вітім" договір підряду на ліквідацію сміттєзвалища на уч. Рунок поблизу села Космач.

Відповідно до угоди ПТВФ "Вітім" зобов'язався своїми силами і засобами виконати роботи, а замовник – прийняти та оплатити їх.

7 жовтня 2014 року сільський голова, достовірно знаючи, що будівельні роботи не виконувалися, підписав та завірив печаткою акти приймання робіт за договором підряду з ПТВФ "Вітім" на загальну суму 29 283 гривень.

У суді сільський голова визнав, що підписав акти передчасно, точно знаючи, що будівельні роботи ще не були виконані.

Дмитро Пожоджук просив суд суворо його не карати та врахувати, що заподіяна шкода в повному обсязі відшкодована ще в ході проведення досудового розслідування.

Суд визнав сільського голову винним та призначив йому штраф 510 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов'язані із організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік.

Нагадаємо, Дмитро Пожоджук працював сільським головою Космача з 2006-го по 2015 рік. У жовтні 2015-го космачани обрали війтом Дмитра Бербеничука. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: