fbpx

Скандальна сесія в Чукалівці: мешканці обурені тим, як виділяють дорогу землю у приміському селі. ВІДЕО

Суспільство 12:44, 30.11, 2016

В селі Чукалівка, що поруч із Івано-Франківськом, загострюється земельний конфлікт. Місцеві не можуть отримати земельні ділянки, учасникам АТО виділили всього по 6 сотих землі, натомість окремі жителі отримують у власність гектари.

Обурені мешканці Чукалівки намагалися з’ясувати це питання на сесії сільради, однак вона вже втретє зривається, немає необхідної кількості депутатів. Так і сталось на останній сесії в п’ятницю, 25 листопада.

В середині вересня було створено комісію щодо вирішення проблем із земельними ділянками, до якої увійшло три депутати сільської ради, які б мали прозвітувати про свою роботу на сесії.
"Було домовлено, що комісія має вивчити питання, розглянути рішення попередніх сесій, коли приймались рішення про виділення земельних ділянок. Ми мали б прозвітувати про виконану роботу в кінці листопада. Але оскільки немає необхідної кількості депутатів, ми не можем прозвітувати", – каже член комісії Романія Шиптур.

Однак вона зазначила, що протягом останнього року депутати Чукалівської ради взагалі не надавали дозволи на виділення ділянок.

Місцеві звинувачують тутешнього мешканця, не корінного жителя Анатолія Чудновського. Після смерті сільського голови він став тут наче сірий кардинал, місцеві називають його тіньовим сільським головою. У власності його сина – 12 сотих, також тут мають ділянки інші члени його родини. Тут розташована і його будівельна компанія "Трістан" – 60 сотих.

Жителі подейкують, що це він разом з в. о. сільського голови, колишнім секретарем Русланою Вельган самовільно роздають земельні ділянки.

Дружина атошника Леся Могиляк обурена, що чоловікові виділили тільки 6 сотих, та ще й біля кладовища.

"Ми будемо боротись до того часу, допоки не отримаємо позитивного результату. В. о. сільського голови Руслана Вельган стверджує, що землі немає, проте чужим людям видається земля. То чому я, корінна жителька, не можу отримати земельну ділянку, я заяву писала ще у 2006 році, і вона навіть не зареєстрованої ні в землеміра, ні в сільраді", – обурюється жителька.

Кандидат на сільського голову від партії "ВОЛЯ" Тарас Струк вважає, що через цю проблему земель виникає багато суперечок та конфліктів, тому необхідно знайти конструктивне вирішення. Струк пропонує проведення інвентаризації земель Чукалівської сільської ради.
"Провівши інвентаризацію землі, ми знатимемо межі села, де знаходиться земля за межами населеного пункту, як вона використовується і чи використовується вона за цільовим призначенням. Також тоді ми будемо знати, кому належить земля, скільки саме і де є в нас вільна земля", – переконаний Струк.

Струк переконаний, що тоді такі проблеми не виникатимуть, адже буде необхідна документація, буде порядок та контроль над виділенням земельних ділянок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: