fbpx

Спілка добровольців АТО Прикарпаття поставила ультиматум голові ОДА Гончаруку

Суспільство 12:09, 17.02, 2016

Учасники війни на Донбасі дали тиждень наміснику президента в області, щоби рішення Івано-Франківської обласної ради про присвоєння добровольцям статусу УБД та вручення відповідних посвідчень було виконане.

До такого кроку Спілка добровольців АТО Прикарпаття вдалася після вчорашнього засідання депутатської комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей.

Комісія констатувала, що на Івано-Франківщині не виконується рішення обласної ради “Про статус бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України”. Таким чином добровольці не можуть отримати ані пільги, ані визнання. 

Відтак сьогодні вранці, 17 лютого, в соцмережі Василь Андріїв від Спілки добровольців АТО Прикарпаття оприлюднив звернення до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука. 

“Терпіння не безмежне… Пройшло більше 4 місяців від прийняття рішення: ““Віддаючи шану бійцям добровольцям у зоні проведення АТО та враховуючи їх внесок у захист територіальної цілісності та незалежності України обласна рада вирішила:

1. “Визнати учасниками бойових дій бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення АТО на сході України”.
2. “Бійцям добровольчих формувань вручити відповідні посвідчення”.

Сьогодні 17 лютого 2016 року. Бюрократи з ОДА ні на один крок не зрушили з місця..
До сих пір навіть не створили відповідну комісію… не розроблено жодного документа..
Всі ці місяці нагло брехали, що щось робиться. В очі заявляли, що вже розроблено і погоджено посвідчення і так далі. І все виявилось підлою брехнею. Будемо з вами спілкуватися по-іншому, раз ви по-доброму не розумієте…” – написав учасник об’єднання добровольців, член правління ГС “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”  Василь Андріїв на сторінці Спілки у Фейсбук.

Гончарук Олег‬. Якщо в тижневий термін не буде результату, відповідальний зам. голови ОДА повинен написати заяву на звільнення..! Ви маєте зрозуміти, що за діяння чи бездіяльність треба нести особисту відповідальність..! І рано чи пізно хлопцям прийдеться дивитись в очі…”  висунули ультиматум добровольці. 

Читайте також: Франківські волонтери розкритикували роботу обласної комісії з питань АТО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: