fbpx

Справа Колковського: суд досліджував аудіо- та відеодокази

Суспільство 11:11, 24.09, 2014

Івано-Франківський міський суд продовжив слухання кримінальної справи проти екс-депутата міської ради Володимира Колковського, який звинувачується за ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання хабара в особливо великому розмірі) та ч. 2 ст. ст. 190 ККУ (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому).

На засіданні суд досліджував аудіо- та відеозаписи, які підтверджують змову Володимира Колковського з екс-директором департаменту містобудування та архітектури Олегом Гаркотом щодо вимагання хабара у підприємця Віктора Ломея.

Зокрема, сторони переглянули відео, яке раніше вже було оприлюднене у мережі  YouTube, де Ломей передає Колковському 10 тисяч доларів.

Також прокуратура надала аудіо- та відеозаписи, на яких зафіксован інші зустрічі Ломея з Колковським та Ломея з Гаркотом.

Серед аудіозаписів – 35 телефонних розмов між учасниками судового процесу. Поміж відеодоказів – передача грошей потерпілим підлеглому Колковського Петру Славенюку, який проходить у справі як свідок; затримання Гаркота; дослідження вилучених під час затримання грошей працівниками прокуратури та СБУ.

З дев’яти дисків на засіданні вдалося дослідити сім. Тож на наступному слуханні, яке відбудеться 17 жовтня, суд продовжить вивчення речових доказів.

Нагадаємо, 9 жовтня 2012 року Олег Гаркот був затриманий працівниками СБУ та прокуратури на вул. Січових Стрільців у центрі Івано-Франківська разом з депутатами міської ради Романом Онуфріївим та Володимиром Балагурою. Минулого року суд визнав винним Гаркота у вимаганні хабара в особливо великому розмірі, а Балагуа та Онуфріїв проходили у справі як свідки. Ще одним фігурантом справи виявився депутат міськради від партії "Свобода" Володимир Колковський, який, за версією прокуратури, виступав посередником між Гаркотом і Ломеєм.

У травні цього року Івано-Франківський міський суд почав розгляд кримінального провадження щодо Володимира Колковського, який обвинувачується за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Згодом прокуратура передала до суду ще одне кримінальне провадження щодо екс-депутата Івано-Франківської міської ради за ч. 2 ст. ст. 190 ККУ – шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: