fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Справа Зелінського: прокуратура вимагала арешту або збільшення майже в сім разів застави для затриманого з хабарем війта

Справа Зелінського: прокуратура вимагала арешту або збільшення майже в сім разів застави для затриманого з хабарем війта

Суспільство 12:40, 01.02, 2017

Прокуратура оскаржила рішення Івано-Франківського міського суду, який в якості запобіжного заходу для сільського голови Ямниці Миколи Зелінського обрав арешт або заставу в сумі 150 тис. грн.

В Апеляційному суді Івано-Франківської області прокуратура домагається взяття Зелінського під варту або ж збільшення суми застави майже в сім разів – до 1 млн 1600 грн. Представник прокуратури обґрунтував вимогу тим, що приблизно таку суму – 180 тис. дол. – Микола Зелінський зі спільниками вимагали від підприємця за надання 2 га землі у Ямниці. 

Сам Микола Зелінський на засідання не з'явився. Адвокат пояснив відсутність обвинуваченого хворобою і надав довідку, згідно з якою з 25 січня Зелінський перебуває на стаціонарному лікуванні.

Суму застави, на якій наполягає прокуратура, захисник Зелінського вважає непомірною для підзахисного. 

Після короткої наради суд вирішив залишити апеляційну скаргу прокуратури без задоволення й рішення міського суду не змінювати.

Як повідомляв КУРС, посадовців Ямницької сільради обвинувачують у вимаганні від підприємця 180 тисяч доларів за надання ділянки площею 2 га. Затримали їх 20 січня під час одержання першого траншу хабара співробітники обласної прокуратури, управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчого управління обласної поліції. Серед затриманих  сільський голова Микола Зелінський, спеціаліст-землевпорядник та заступник голови виконавчого комітету, який виступав у ролі посередника.

Івано-Франківський міський суд ухвалив взяти підозрюваних під варту із можливістю внесення застави. Микола Зелінський того ж дня сплатив 150 400 гривень застави. 

Учора прокурор області Олександр Стратюк наголосив, що у слідчих є достатньо доказів проти Миколи Зелінського. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: