fbpx

"Станіславська теплоенергетична компанія" звинувачує "ЄРЦ" у халатності

Суспільство 17:10, 03.11, 2015

Працівники "СТЕК" стурбовані аварійним станом внутрішньобудинкових тепломереж будинків, що знаходяться на балансі КП "ЄРЦ". На думку тепловиків, якщо балансоутримувач і надалі так халатно ставитиметься до їх обслуговування, в Івано-Франківську може настати комунальний колапс.

Про йдеться у заяві підприємства.

Працівники ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія", які нещодавно розпочали встановлювати будинкові лічильники тепла, зіштовхнулися з ситуацією, коли у 80% будинків елеваторні вузли в аварійному стані. Для розуміння: елеваторний вузол – це обладнання, через яке теплоносій потрапляє у внутрішньобудинкові мережі, воно знаходиться у підвалі будинку. 

"Вчора ми проводили роботи на Коновальця, 101 та Бандери, 69, – розповідає заступник директора "СТЕК" Михайло Карабін. – В обох випадках для того, щоб встановити лічильник, ми мусили ремонтувати елеваторні вузли, обладнання просто розвалювалося в руках, аналогічна ситуація у більшості будинків, до яких ми подаємо тепло. У кількох будинках через критичний стан мереж нам довелося відмовитися від встановлення лічильників, оскільки це було технічно неможливо". 

У "СТЕК" вкотре нагадують, що вартість обслуговування внутрішньобудинкових мереж закладена у квартплату, яку люди щомісяця сплачують КП "ЄРЦ". 

"Труби в підвалах тримаються на чесному слові, з кожним роком ситуація погіршується,  додають у теплокомпанії. – Сподіваємося, що нова міська влада зверне увагу на цю проблему і, на відміну від попередника, не буде займатися популізмом".

Нагадаємо, вчора прес-служба КП "ЄРЦ" розповсюдила заяву про те, що в Івано-Франківську найпроблемнішим залишається тепловий район "СТЕК".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: