fbpx

Стратегія "нульової смертності": У Франківську проведуть воркшоп задля безпечного пересування містом

Суспільство 08:44, 25.07, 2016

"БезМоб": урбаністичний воркшоп на тему безпечної мобільності пройде в Івано-Франківську 27-28 липня.

Воркшоп відбудеться у “Павільйоні-78” – у відкритій урбаністичній майстерні в Івано-Франківську, що на Січових Стрільців, у сквері перед друкарнею.

Впродовж двох днів, анонсують організатори акції, активісти та спеціалісти зроблять комплексне дослідження міста на предмет безпечного пересування.

Вони зберуть і проаналізують всю можливу інформацію, на основі якої буде розроблено концептуальне бачення “Стратегії нульової смертності”.

Читайте, будь ласка: Віктор Загреба: Стратегія нульової смертності для Івано-Франківська.

Сфери роботи включатимуть аналіз таких складових:
1. Поведінка мешканців міста у дорожньому русі (автомобілістів, пішоходів, велосипедистів).
2. Стан інфраструктури, що забезпечує безпеку дорожнього руху (світлофори, переходи, перехрестя, знаки, розмітка, велосипедна інфраструктура та ін.).
4. Аварійність, травматизм та смертність у дорожньому русі (статистика, геолокація, фактори ризику, виявлення закономірностей).

До роботи у воркшопі запрошують:
– урбаністів, соціологів, соціальних психологів, студентів;
– людей, що працюють над темою міської мобільності (автомобільний, велосипедний, пішоходний рух) як професінали або активісти;
– журналістів та інших громадян, які цікавляться життям міста, хочуть його глибше вивчити і впливати на його позитивні зміни;
– зацікавлених осіб з інших міст, які хочуть потім повторити цей досвід у себе.

Розклад воркшопу:

27.07.2016, середа
10:00 – 13:00 Вступна сесія. Теоретична частина, розподіл на групи
13:00 – 17:00 Робота в малих групах, польові дослідження
18:00 – 20:00 Акумуляція та обговорення зібраних даних

28.07.2016, четвер
10:00 – 11:00 Координаційна сесія, розподіл на групи
11:00 – 15:00 Робота в малих групах, польові дослідження
15:00 – 18:00 Акумуляція даних, синтез, спроба зробити висновки
18:00 – 19:00 Презентація і обговорення підсумків “за гарячими слідами”

Дорожній рух є однією з серйозних проблем будь-якого міста України. У 2015 році в Івано-Франківську 198 людей було травмовано та 13 загинуло внаслідок дорожніх аварій, – обґрунтовують важливість теми воркшрпу організатори.

За першу половину 2016 року кількість загиблих вже склала 6 осіб, а травмованих  102. Понад половина всіх, хто страждає в ДТП,  це люди, які взагалі не користувались автомобілем (пішоходи та велосипедисти).

Водночас в Європейському Союзі вже зараз є сотні міст, які поставили за мету і успішно досягнули “Нульового бачення” (Vision Zero) – нульової смертності на дорогах.

Івано-Франківськ може стати першим містом України, яке розробить, а потім і втілить “Стратегію нульової смертності”. Воркшоп повинен закласти надійний науково обґрунтований фундамент для цієї стратегії і стати прогресивним прикладом для інших міст України.

Організатори акції  ГО “Vision Zero”, http://visionzero.org.ua/, в особі Viktor ZagrebaAndrey ChernikovAndriy Koman. За сприяння: Платформа Тепле Місто, Департамент комунального господарства міської ради, Патрульна поліція Івано-Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: