fbpx

Свідок намагався вдарити Коцабу – суддя припинила засідання

Суспільство 15:08, 17.07, 2015

В Івано-Франківському міському суді відбулося чергове засідання у справі скандального блогера, автора антимобілізаційного відеозвернення Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді.

Суд продовжив опитування свідків. Цього разу планували допитати 5-ьох осіб. 

На початку засідання підсудний Руслан Коцаба спробував провокувати свідків і присутніх, вітаючи з декларацією незалежності та цікавлячись у військовослужбовців, скільки треба вбити людей, аби отримати медаль. У відповідь військові порадили йому "заткнутись". 

Перший з опитаних свідків – боєць, що побував у Пісках і Донецькому аеропорту. З Коцабою не знайомий, відеозвернення бачив у госпіталі, де лікувався після поранення. Свідок зазначив, що це відео Коцаби деморалізує бійців, заважає проводити мобілізацію і, відповідно, ротацію. Свідок запевнив, що особисто бачив росіян і чеченців на Донбасі, бачив документи російських військових. Нагадаємо, Коцаба публічно заперечував присутність росіян і називав війну громадянською і братовбивчою. 

"Бійці кажуть, щоб Коцабу відпустили до них, вони з ним порядок зроблять", – додав свідок.

Адвокат Коцаби Тетяна Монтян зазначила тільки, що "свідок фантазує" про російські документи, знайдені у 200-их бойовиків.

Другий свідок  боєць 80-ї аеромобільної бригади. Коцабу назвав зрадником і звинуватив у брехні. Свідок розповів, що пройшов Іловайськ, воював у Щасті і Станиці Луганській. Боєць також бачив відеозвернення Коцаби у госпіталі, каже, одразу зрозумів, що це зрив мобілізації і державна зрада. Таких зрадників треба знищувати, наголосив боєць.

Тетяна Монтян і підсудний назвали бійця "неадекватом". Суддя зупинила засідання. Після того свідок кинувся до клітки з підсудним, імовірно, щоб вдарити його. Однак йому завадили. Наступне засідання відбудеться 18 серпня. 

Нагадаємо, блогера Руслана Коцабу арештували 8 лютого. Його звинувачують за статтями 111 (ч. 1) та 114 (ч. 1) КК України.

Адвокат Коцаби Тетяна Монтян прокоментувала сьогоднішнє засідання суду.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: