fbpx

Світова зірка отохірургії Річард Вагнер два дні безкоштовно оперуватиме дітей у Франківську

Здоров'я 14:45, 17.06, 2015

Сьогодні і завтра в Івано-Франківську в обласній дитячій лікарні оперує дітей із вадами слуху всесвітньо відомий отохірург Річард Вагнер. Після діток спеціаліст буде оперувати дорослих у центральній міській лікарні. У Франківську хірург пробуде до кінця тижня.

Це вже другий візит професора медичного факультету Університету Джорджтаун штату Вашингтон, засновника Міжнародної благодійної організації "Global ENT Outreach" Річарда Вагнера до Франківська. Вперше хірург приїздив на запрошення лікаря Романа Фіщука, тепер – керівника Центру слуху Івано-Франківського медуніверситету.

У Франківську Річард Вагнер не тільки оперуватиме, але й передовсім навчатиме місцевих лікарів робити реконструктивні операції на вусі.

 

Річ у тому, що американський лікар має спеціалізацію отохірурга, тоді як українські хірурги готуються широкого профілю і роблять операції на всій отолярингологічній системі (вухо, горло, ніс). Спеціалістів у хірургії власне вуха і навчатиме американець. Він також присутній на операціях, які роблять його українські колеги. Також Річард привозить зі собою спеціальні інструменти, що дозволяють проводити такі операції, яких не має обласна дитяча лікарня та інші медзаклади області.

Як повідомив заввідділом отоларингологіі ОДКЛ, головний позаштатний обласний отоларинголог Володимир Семенюк, за два дні буде проведено 7 операцій, дві вже зробили сьогодні. Також Річард проконсультує до 30 дітей.

Дітей на операції добирали Річард з Романом Фіщуком в режимі скайпу за попереднім обстеженням, яке проводив Фіщук. За яким саме принципом – повідомив Володимир Семенюк.

 

Обласна дитяча лікарня, відзначив головний лікар Радислав Котурбаш, є клінічною базою медуніверситету, відтак тут проводять операції і навчання. Після першого візиту з особистісного рівня співпраця переросла в офіційну – між університетом та організацією Річарда Вагнера укладена угода. Франківці забезпечують прийом і транспортні видатки, допомагають в цьому народний депутат Олександр Шевченко та нотаріус Ігор Фріс. Операціі та ліки для пацієнтів за цією американсько-українською програмою безкоштовні.

В результаті програми на базі ОДКЛ має бути створений обласний центр отохірургіі. На сьогодні найближчий отохірург – в Тернополі. Спеціалізовані операціі на вусі також роблять в Києві, Дніпропетровську і Запоріжжі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: