fbpx

Сич на нараді з медиками у Франківську: "Можна я піду покурю, поки ви закінчите?"

Політика 09:45, 04.10, 2014

На нараді в Івано-Франківську за участю віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича та представників Міністерства охорони здоров'я медики намагалися донести до вищого керівництва свої проблеми. Проте їх не почули.

Проблеми медицини намагалися донести представники профільних департаментів до чиновників Міністерства охорони здоров’я, які з віце-прем’єр-міністром України приїхали на Прикарпаття, про це йдеться в сюжеті ТРК "3 студія".

Півгодини присутнім розповідали про відстоювання української ідентичності.

Опісля нарешті перейшли до медичної реформи, а саме до створення екстреної медичної допомоги в Україні. В Україні діє понад 700 постів швидкої, норми доїзду до хворого витримані, проблеми є з персоналом. Фельдшери не дуже охоче йдуть на швидку, водночас не всі працівники розбираються в сучасній техніці.

Загалом же великих проблем немає. Люди, ближчі до медицини, розповідають про буденні справи: немудрий розподіл субвенцій з держбюджету для купівлі ліків для швидкої, а ще – корупційні складові галузі.

Орест Середа, заступник начальника управління охорони здоров’я Львівської ОДА, каже, що на їхні листи до вищої влади жодної відповіді не отримав. Ще одна проблема – компенсація за ліки хворим від гіпертонії. Чоловік намагається пояснити, що проблема вирішується безсистемно, та його не чують.

"Це доповідь чи запитання?" – перебиває його Сич.

"Це запитання, ви почуйте далі…" – відповідає Середа.

"Можна я піду покурю, поки ви закінчите?" – знову не дає сказати віце-прем'єр-міністр.

Схожа ситуація повторюється з однопартійцем нинішнього віце-прем'єра, головним лікарем Солотвинської лікарні Манолієм Піцуряком, коли той зачіпає тему наркотичних засобів.

"По суті буде відповідати Михайло Олександрович, – говорить Сич, – а по змісту: будь ласка, не звертайтесь до нього так, ніби його курка перебігла через ваш тин і ви гніваєтеся".

Такі репліки дещо дивують присутніх, – йдеться у сюжеті, – у міністерстві натякають: на місцях самі винні у такій ситуації. Проте столичні чиновники спробують щось змінити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: