fbpx

Ситуація в зоні війни загострюється: з Росії на Донбас надійшли "Гради" та БМП

Суспільство 13:28, 03.10, 2016

Впродовж минулої доби в зоні АТО загинув захисник України, двоє військовиків поранені.

З Російської Федерації до окупованого Донбасу прибуло два РСЗВ "Град", БМП та цистерни з паливом. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбук, передає УНН.

"Ровеньки – шість цистерн з пально-мастильними матеріалами (ПММ) (300 тонн). Іловайськ – три танки Т-80 на платформах, шість цистерн з ПММ (чотири з дизельним паливом та дві з бензином; загалом 300 тонн), три криті вагони. Свердловськ – дві 122-мм РСЗВ "Град" та три БМП на платформах, шість цистерн з ПММ (300 тонн), три криті вагони", – йдеться в повідомленні.

Обстановка в зоні проведення АТО загострюється, повідомив на сьогоднішньому брифінгу спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 2 жовтня 2016 року, в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення. 

За оперативними даними групи "Інфрмаційний спротив", повідомив у Фейсбук Дмитро Тимчук, російсько-терористичні війська посилюють обстріли, застосовуючи в тому числі тяжке озброєння – 120-мм міномети, ствольну артилерію та бронетехніку. Одночасно проводять демонстраційні акції з "підготовки" розведення сторін. 

Висока активність противника спостерігаєтться по всьому західному фронту зони АТО, включно з приморським напрямком, а також на Луганському напрямку – від Новозванівки до Кримського. Епізодично – в районі Щастя та Станиці Луганської. Фіксувалися випадки застосування бронетехніки – в районі Авдіївки та Зайцевого. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: