fbpx

"Тепле місто" хоче танцями вилікувати Франківськ

Культура 08:35, 27.11, 2015

В Івано-Франківську 19 та 20 грудня пройде дводенний фестиваль сучасного танцю за участю однієї з кращих українських команд APACHECREW. Його мають намір провести спільнокоштом.

Проект прагне детонувати розвиток танцювальної сцени міста (19-20 грудня), пише у соцмережі Фейсбук учасник "Теплого міста", куратор проекту "Гарячий спорт" Сергій Караванець.

"Ви чули про танцювальну банду АпачіКрю? Якщо ні, то подивіться на те, шо вони вміють, в кліпі Джамали "Заплуталася" https://www.youtube.com/watch?v=bOu_jVYj-_k і ви зрозумієте, чому ми це задумали.

1

А задумали ми "Теплим Містом" їхній виступ у Франківську. Ну, мусимо ми штовхати вперед ще непопулярні, але дуже необхідні справи. Інакше застій. Наше місто, на жаль, в своїй більшості, переживає культурний та творчий простатит. А така подія – це ліки для міста. Або розвиваємо та прививаємо смак, або ж базар. Ігор Крицак, мій друг та учасник "Теплого Міста", і є ініціатором приїзду АпачіКрю до Франківська. Вони з дружиною по суті є стартаперами в танцювальній індустрії міста. Там планів уже є на кілька років вперед. Цей крок є дуже сильним, все ж треба допомоги. Друзі, дуже прошу підтримати цей проект на спільнокошті. Я сам ще те село, не знав про них, допоки Ігор не розповів та показав. Тепер щиро хочу, шоб всі франківці могли побачити та відчути цей досвід. Всі інфо та деталі ось тут: https://biggggidea.com/project/dance-with-apachecrew/. Підкиньте грошей в цей казанок!"  закликав Караванець.

"Ми прагнемо відкрити наше місто для культурних танцювальних подій всеукраїнського та міжнародного рівня. У грудні починаємо з вистави одного із найвідоміших колективів сучасного танцю в Україні – APACHECREW", – вже офіційно анонсували танцювальний фестиваль на сайті "тепломістяни". 

APACHECREW – це творче об'єднання артистів-танцівників під керівництвом режисера і хореографа-постановника Анатолія Сачівко. Їм притаманний унікальний стиль висловлювання через рухи в танці, який вже встиг стати впізнаваним. У складі команди – професійні артисти, які представляють різні стилі: сучасна хореографія, hip hop, vogue, waacking, popping, krump, house.

Такі колективи як APACHECREW не включають Івано-Франківськ у гастрольний тур через теоретично невелику аудиторію. Як результат, місто позбавлене можливості побачити сучасну хореографію і постановки, танцювальні стилі та новий формат театральних і музичних перформансів. Відсутність заходів такого рівня призводить до формування іншого світогляду щодо танцювальної культури, основаного на продукті телевізійних проектів і талант-шоу, замість живої мови сучасного танцю.

"Ми вирішили самі звернутися до колективу і запросили їх, щоб провести цілий "вікенд з APACHECREW". Більшу частину витрат, як трансфер колективу, проживання, концерт, мінімальний гонорар групи, майстер-класи для дітей, зйомка відеокліпу в урбаністичних ландшафтах міста, що є візитною карткою колективу, яку вони відтворюють у різних містах світу, ми забезпечуємо власними силами. Кошти, зібрані на Спільнокошті, допоможуть нам покрити решту необхідного бюджету на організацію фестивалю",  пояснюють організатори фестивалю.

Кульмінацією буде вистава MEGAPOLIS у філармонії, яку досі бачили лише Київ та Одеса.

"Ми хочемо подарувати 100 квитків у перших рядах дітям з усіх танцювальних шкіл Івано-Франківська. Ми прагнемо, щоб подібні зустрічі та перформанси стали прикладом і натхненням для молодих танцюристів. І віримо, що саме такі заходи необхідні для розуміння та підвищення зацікавленості сучасним мистецтвом",  кажуть представники "Теплого міста".

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: