fbpx

"Тепле вело-місто" хоче пересадити на велосипеди більше 40% іванофранківців

Стиль життя 18:53, 24.01, 2015

У рамках "Зимового велодня" в Івано-Франківську обговорили велосипедні проекти та ініціативи на найближчий час.

"Ми хочемо, щоб Івано-Франківськ став найбільш популярним містом у Центрально-Східній Європі за рівнем використання велосипедів як засобу пересування", – сказав у вступній промові координатор ініціативи "Тепле вело-місто" Віктор Загреба.

Активісти хочуть, щоб 41% всіх поїздок по місту здійснювалися велосипедом. За словами Загреби, стратегічними напрямками своєї роботи активісти "Теплого вело-міста" визначили безпеку, зручність, велокультуру та веловідпочинок.

"Ми хочемо, щоб велосипед сприймався як належне, що має право на існування, як наступний етап еволюції, – відзначив активіст.  Колись по місту їздили на конях, потім пішов громадський транспорт, потім настала автомобільна доба, а після автомобільної настає велосипедна доба".

Цього року у планах "Теплого вело-міста" дослідити, скільки мешканців Івано-Франківська їздять на велосипедах, займатися просвітньою та промоційною роботою, відкрити велошколу та створити велопатрулі з метою навчання велосипедистів-початківців.

Під час обговорення студенти-медики презентували проект встановлення велостоянок біля корпусів Івано-Франківського медичного університету. Наразі з 14 корпусів медуніверситету велопарковки облаштовані лише біля трьох. За дослідженням, яке проводили активісти, 78%  студентів-медиків мають велосипеди, а 68% з них готові ним їздити до університету.

Власник магазину "MTB Bike" Юрій Літвішко нагадав, що в Івано-Франківську працює безкоштовний прокат велосипедів, який був реалізований в рамках проекту "Тепле місто". "Позичити" велосипеди можна біля кав’ярні "Говорить Івано-Франківськ".  

Також велосипедисти презентували велокарту з потенційним велосипедним  маршрутом 1150 км, а представники "Теплого вело-міста" нагадали, що завдяки їхній наполегливості на вулиці Набережна ім. В. Стефаника облаштують велодоріжку європейського зразка.

У рамках обговорення представники Львівської велосипедної асоціації міста поділилися своїм досвідом облаштування велодоріжок та створення велосипедної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: