fbpx

"Теплокомуненерго" встановить 59 індивідуальних теплових пунктів у будинках Франківська

Суспільство 12:03, 22.07, 2015

Роботи з впровадження енергоефективних заходів на ДМП "ІФ Теплокомуненерго" у сфері теплопостачання, які мають здійснюватися спільно із Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCО), послідовно втілюються у життя.

Заступник головного інженера з енергетики та новітніх технологій Михайло Кобилянський розповідає, що метою цього проекту є реконструкція та модернізація систем теплопостачання в районі вулиць Довга – Карпатська, а також вулиць Федьковича  Пасічна  Горбачевського та вулиця Галицька (житлові будинки з боку ресторану "Овен" і Автостанції 2) обласного центру, що отримують тепло з котельні по вул. Федьковича, 91 А. Проектом передбачається встановлення 59 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) в підвальних приміщеннях житлових будинків і споруд.

На сьогодні ідуть роботи з виготовлення проектної документації на встановлення автоматизованих ІТП. Виконує їх субпідрядна організація "Західсантехпроект", і ці роботи мають бути завершені до вересня поточного року.

"Проте у цей період ми не стоїмо склавши руки. Виконуються роботи з підготовки приміщень для монтажу відповідної апаратури, яку нам поставить литовська фірма "АXIS", котра стала переможцем міжнародних тендерних торгів і яка виготовляє блочні ІТП. Нині в 36 приміщеннях, де буде розташовано ІТП, здійснено ремонт, починаємо встановлювати двері. До вересня буде завершено підготовку і на часі 23 приміщення", – зазначає Михайло Кобилянський.

Втілення цього проекту в життя дасть змогу максимально зменшити втрати тепла на транспортування теплоносія, а також проведення автоматизації і регулювання постачання теплоносія в квартири (будинки) споживачів і цілодобового забезпечення їх гарячим водопостачанням.

Проект передбачає виведення всіх параметрів до Автоматизованої Диспетчерської Служби підприємства задля дистанційного контролю за режимом роботи ІТП та регулюванням параметрів у відповідностями із температурними показниками навколишнього середовища.

Реалізація цього проекту дасть можливість переведення цих будинків з чотиритрубної на двотрубну систему теплопостачання та гарячого водопостачання, а це гарантує зменшення кількості імовірних пошкоджень трубопроводів а також втрат теплової енергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: